Gyomirtás a földeken: itt a tuti tipp, ilyen szereket használj
Kézenfekvő megoldás jelenthetnek a talajon keresztül ható preemergens növényvédő szerek a korai gyomkonkurencia ellen.
Kézenfekvő megoldás jelenthetnek a talajon keresztül ható preemergens növényvédő szerek a korai gyomkonkurencia ellen.
Gyakran felmerül a gazdálkodók részéről a kérdés, hogy mely szerek alkalmazhatóak a kultúrában.
A magyar kalászos gabonatermesztőknek már most meg kell tervezni az őszi gyomirtás technológiáját.
A levéltetvek igen gyakori és bosszantó károsítói a díszkertnek és a konyhakertnek egyaránt.
Helyes talajápolással a termés mennyisége és minősége is növelhető, érdemes odafigyelni rá.
Fel kell készülni az extrém jelenségek gyakoriságának és szélsőségességének megnövekedésére.
Molnár Szabolcs és Valovics Attila a napraforgó gyomirtás idei kihívásait veszik górcső alá és szó esik egy terméskötődést elősegítő megoldásról is.
Sok a kellemetlen gyomnövény Magyarországon is, ráadásul némelyik kifejezetten veszélyes.
A gyomnövények elleni hatékony védelem kulcsfontosságú a termésbiztonság eléréséhez.
Az amaránt a disznóparéj nevű gyom nemesített közeli rokona, leginkább gabonaként ismert, pedig a kiskertekben is termeszthető.
Előfordulhat, hogy a másodveteménynek még decemberben a területen kell lennie az új növény vetése előtti harminc napig.
Európában a Pireneusi-félsziget kivételével kedvezőek a terméskilátások a Meteorológiai Szolgálat elemzése szerint.
Nem mindig könnyű eldönteni, hogy egy zöldségnövényt állandó helyre vessünk, vagy inkább előneveljük cserépben és később ültessük ki.
Az öt év átlagát tekintve az 52 százalékot is meghaladta a kukorica termésmennyiségének visszaesése Magyarországon.
Így védekezhetünk a mezei pockok ellen.
Magyarország a világon az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát.
Komoly gondokkal küzdenek a gazdák.
Egyre hatékonyabb kémiai alternatívák állnak rendelkezésre.
Mezőgazdasági kultúrnövényt akart termeszteni.
A gyomperzselő a biológiai védelem része
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.