Új sör tarolja le a magyar boltokat: te megkóstolnád?
Jelentős újításokkal készül az idei szezonra a Friss 0,0% márka, koffeines terméket dobnak a piacra.
Jelentős újításokkal készül az idei szezonra a Friss 0,0% márka, koffeines terméket dobnak a piacra.
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
Rekordmennyiségű sört exportált 2024-ben Csehország, egyre több európai országot hódítva meg ezzel.
A Heineken éves bevétele 1,2 százalékkal, 35,96 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 36,38 milliárd euróról.
A sörgyártás mellékterméke új lehetőségeket nyit az élelmiszeriparban és az anyagtudományban.
Kilencven éve, 1935. január 24-én került először a boltokba dobozba töltött sör.
2022 óta nem szállítanak Oroszországba a cseh sörgyárak, mégis elképesztő mennyiségű ilyen sör került az oroszokhoz tavaly.
Bár egyre elfogadottabbak az alkoholmentes sörök, azért társaságban még nem illik beszélni se róluk.
A brit adójogszabályok változására reagálva csökken a sörök alkoholtartalma - a fogyasztók nemtetszésüknek adtak hangot.
Az adatok alapján a sörgyár 2019 óta veszteséget termel, ez pedig a munkások számán is meglátszik.
Háromezer év kellett hozzá, hogy a piramisépítők sörét újrafőzzék, egy amerikai férfinak sikerült.
Mike James brit szakember lett a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója augusztus 1-től.
A magyarországi sörpiac az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül.
Továbbra sem érte el a Covid előtti szinteket a söripar, a kisüzemi szegmensen pedig a sportesemények sem segítenek.
Előtérbe kerülnek a prémium kategóriájú, valamint alkoholmentes változatok a Borsodi Sörgyár ügyvezetője szerint.
Megjelenését és ízét tekintve is formabontóan új, különleges sört alkottak a BGE hallgatói.
Az orosz piac kiesése miatt az egyik legnagyobb nemzetközi sörgyártó tovább növelné az árait.
Az alkoholos sör kibocsátása mintegy 7 százalékkal nőtt 2021-hez képest 2022-ben.
Hazánkba is egyre nagyobb az igény a minőségi sörökre, azonban a 2020-as évek után gyülekezni kezdtek a felhők a kisipari sörfőzdék felett.
A klímaváltozás veszélyezteti az európai komlót, és még a sörök íze is megváltozhat miatta, mutatta ki egy új kutatás.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.