Ezt jó, ha mindenki tudja: egyre több ilyen zöldség van a magyar boltokban
Gazdag zöldségkínálattal találkozhatnak a fogyasztók a húsvét előtti időszakban.
Gazdag zöldségkínálattal találkozhatnak a fogyasztók a húsvét előtti időszakban.
Hamarosan tényleg eljutunk oda, hogy luxus lesz egy magyar ember számára a zöldségfogyasztás.
A kieső déli és keleti területek helyett a nyugati régiókban bővült a zöldségtermesztő terület az ukránoknál.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
A sertéshúsból készült termékeket, grillkolbászokat vásárolják a legtöbben, de nagyon népszerűek a grillsajtok is itthon.
Szándéknyilatkozatot írt alá Belgium és Hollandia két meghatározó zöldség-gyümölcs TÉSZ-e szoros partnerségi viszony kialakításáról.
Freshfel: hazánk az uniós frisspiaci zöldség-gyümölcs fogyasztási rangsor középmezőnyének alján
A Magyarországon termelt Bonduelle termékek közel 20 ország fogyasztóihoz kerülnek el.
Több olasz szervezet is felszólalt a fenntartható csomagolásra vonatkozó uniós tervezet ellen.
Az élelmiszereket drágító infláció lassulása segíti elő a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának növekedését Németországban.
Az ajánlások szerint napi legalább 200-250 gramm gyümölcsöt kellene ennie mindenkinek.
Németországban a magasabb árak ellenére is egyre nő a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása.
Ősszel fog kiderülni, hogy milyen megoldást választ a holland kormány a zöldség- és gyümölcsfogyasztás élénkítésére.
Véget ért az a korszak Magyarországon, amikor fillérekért lehetett gyümölcsöt venni.
Most még aranyáron mérik a magyar boltokban a tavaszi zöldségek királyát, de ez hamar megváltozhat.
Kis területen is jelentős mennyiségű zöldséget termelhetünk, ha jól gazdálkodunk a hellyel és az idővel a kertben.
Egyre több alapélelmiszerről kell lemondania az embereknek itthon az elszálló árak miatt.
Az idei aszálynak komoly következményei lehetnek a magyar zöldség- és gyümölcstermesztésben.
Finom, roppant egészséges, sokoldalú és pénztárcabarát - csak néhány ok, amiért több céklát kellene ennünk.
Jelentős mértékű visszaesést mértek Spanyolországban a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása terén.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.