2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Szereted a magyar gyümölcsöket? Akkor ennek a hírnek örülni fogsz

Szereted a magyar gyümölcsöket? Akkor ennek a hírnek örülni fogsz

agrarszektor.hu
Közeledik a nyár vége, de még bőven vannak szezonális nyári gyümölcsök: a sárgadinnyéből, a görögdinnyéből, az őszibarackból, a nektarinból és a szederből számos finomság készülhet. Sokszor hallani a gyümölcsökkel kapcsolatban, hogy magas szénhidráttartalmuk miatt nem igazán érdemes, vagy csak módjával szabad fogyasztani őket, ez azonban nem igaz - derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményéből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat dietetikusa elmondta, hogy az édes, lédús gyümölcsök magasabb szénhidráttartalmát főként egyszerű cukrok adják, ilyen a fruktóz vagy más néven gyümölcscukor és a glükóz, azaz a szőlőcukor. Mégsem szabad tartani a gyümölcsöktől, mert fogyasztásuk a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik fontos alappillére. A bennük lévő cukrok mellett összetett szénhidrátokat, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaznak, tehát sokkal többek, mint egyszerű cukorforrások - mondta a szakember, hozzátéve, az ajánlások szerint legalább 200-250 gramm gyümölcs egy nap megfelelő mennyiség lehet.

A dietetikus beszélt arról is, hogy ha az ember teheti, érdemes mindig szezonális gyümölcsöket vásárolni és felhasználni. A dinnye-, illetve a barackfélékre és a szederre, de bármely más gyümölcsre is igaz, hogy ha a szezonjában, természetes érési idejében, hazai forrásból választva fogyasztja valaki, biztos lehet benne, hogy mindent megtettünk a legmagasabb vitamin- és ásványianyag-összetételért.

A beltartalom azonban nem minden! Az édességükre is hatással van mindez, nem véletlen, hogy zamatosabbnak, finomabbnak érezzük a napérlelte, frissen szedett gyümölcsöket

- fogalmazott Fülöp Lili.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31