Te is észrevetted, hogy olcsóbbak lettek ezek az élelmiszerek a magyar boltokban?

Te is észrevetted, hogy olcsóbbak lettek ezek az élelmiszerek a magyar boltokban?

agrarszektor.hu
Továbbra is vegyesen mozognak az élelmiszerárak itthon, jó hír lehet viszont, hogy több termék is olcsóbb lett valamelyest, de még mindig messze vagyunk a régi árakhoz. Az elmúlt hónaphoz képest nem változtak jelentősen az árak, egyedül az alma került többe, mint áprilisban. Június elsejétől pedig jönnek a kötelező akciók a hazai üzletekben, de vannak már olyan élelmiszerboltok, ahol jelenleg is vannak árengedmények. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jó hír, hogy az almán kívül szinte minden olcsóbb lett. 28 százalékkal csökkent a margarin, 14 százalékkal a fürtös paradicsom, és 13 százalékkal a száraztészta ára. Az is elmondható, hogy a kenyér, a sertéspárizsi, és a tejföl fixen tartja az árát már három hónapja, ahogy az M-es tojás, illetve a 2,8 százalékos UHT tej is, bár ez utóbbi kettőről azért azt érdemes tudni, hogy ársapkás termékek - írja az atv.hu.

EZ IS ÉRDEKELHET

Csökkenhet az infláció Magyarországon

A Portfolio makroelemzője, Hornyák József szerint javíthat a helyzeten, hogy fokozatosan mérséklődik az infláció. Mint fogalmazott, a jelenlegi 25% körüli infláció lassan, de biztosan 20% közelébe ereszkedik, nyár után pedig a 15% sem kizárt.A szakértő megjegyezte azt is, hogy utoljára a 2008-as világgazdasági válság idején volt ilyen jelentős a visszaesés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?