Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!
Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!
Csoportos kedvezmények már 2 főtől: 2 fő jelnetkezése esetén, 10%, 3 fő estén 15%, 4 vagy több fő jelentkezése esetén 20% kedvezmény! A kistermelők és fiatal gazdák pedig most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén!
Történészek szerint az amerikai határához közeli mexikói városban találták fel ugyanis 1924-ben az eredetileg ételmaradékok felhasználásával megalkotott fogást.
A saláta feltalálójának Cesare Cardini olasz származású szakácsot és étteremtulajdonost tartják. 1924. július 4-én Tijuanában amerikaiakat szolgált ki, akik az amerikai függetlenség napját italozással akarták megünnepelni a hazájukban érvényben lévő alkoholtilalom idején.
A hatalmas vendégsereg kiszolgálására Cardini az elbeszélések szerint végül kénytelen volt mindent egy hatalmas fatálba aprítani, amit még a konyhában talált, s így született meg a cézársaláta, amely a közhiedelemmel ellentétben nem Julius Caesarról, hanem Cardiniről kapta a nevét.
Az eredeti salátát a vendég asztalánál állítja össze a szakács. Ma, száz évvel később, a tijuanai Caesar's Restaurant étteremben ugyanígy, a vendégek előtt egy hatalmas fatálban készítik a salátát, amely a klasszikus recept alapján római salátából, paprikából, parmezánból, főtt tojásból, valamint egy mustárból, olivaolajból és citromból készült öntetből áll.
Időközben a recept - bár alapjában változatlan maradt - további adalékokkal, így például szardellával bővült - mondta Claudio Poblete mexikói szakács, aki a századik évforduló apropójából egy könyvet is megjelentetett. Poblete szerint a saláta azért egyetemesen népszerű, mert olyan hozzávalókból áll, amelyek "alapvetőek az emberi táplálkozás szempontjából".











