2020. április 9. csütörtök Erhard

Hírek - Élelmiszer

Árrobbanás a piacokon: ennyi lesz idén egy kiló cseresznye

Kétezer forintba is kerülhet idén a cseresznye kilója, ami brutális drágulásnak számít a tavalyi 300-700 forinthoz árakhoz képest. A termelők elmondása szerint van olyan fajta, ahol szinte az összes termés kiesett, ami részben annak köszönhető, hogy a téli időszakban gyakran váltakoztak a meleg és a nagyon hideg napok, de nem tett jót a gyümölcsnek az elmúlt pár héten esett sok eső sem.
 
 

Az ATV Híradója feltérképezte a jelenlegi gyümölcshelyzetet Magyarországon, és több termelővel is beszéltek arról, mennyibe kerülhet majd idén a cseresznye - írja a HVG. Az egyik termelő elmondta például, hogy van olyan fajta, ahol szinte a termés egésze kiesett, majd hozzátette, hogy a sok gyümölcs miatt tavaly erős volt a fák terhelése, így a téli időszaban a meleg és a nagyon hideg napok gyakori váltakozása nem tett jót a gyümölcsnek. Emellé jött az utóbbi hetekben lehullott sok eső is, a szélsőséges időjárásnak köszönhetően pedig idén valószínűleg nagyon drágán juthatnak majd a vásárlók a magyar gyümölcshöz. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

A kereskedők 1000-1200 forintot fizetnek a cseresznye kilójáért a mostani időszakban a termelőknek, ami azt jelenti, hogy a boltokban 1500, de akár 2000 forintot is elkérhetnek majd a magyar vásárlóktól a gyümölcsért. Ez brutális drágulásnak számít a tavalyi árakhoz képest, amikor is 300-700 forint volt egy kiló cseresznye ára.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu