2020. augusztus 15. szombat Mária

Hírek - Élelmiszer

Döbbenetes felfedezés: ez a csoki cukor és édesítő nélkül is édes

Olyan módszert fejlesztettek ki a Nestlé kutatói, amelynek a segítségével a kakaó feldolgozása során visszamaradt anyagok felhasználásával édes csokoládét lehet gyártani. Az új édességhez így nem kell se hozzáadott cukor, sem pedig édesítő. A cukortartalom csökkentése azonban véletlen volt, a cég valódi célja mindössze annyi volt, hogy olyan lehetőségeket keressen, amelyek segítségével a kakaó terméséből a lehető legtöbb részt fel lehet használni.
 
 

A Nestlé kutatói olyan módszert fejlesztettek ki, amelynek az lényege, hogy por állagúvá zúzzák a kakaóbabot borító fehér terméshúst, amely természetes cukortartalommal bír - írja a Qubitre hivatkozva az Infostart. így nincs szükség hozzáadott cukorra és édesítőszerre. A cég a technológiát azonnal le is védette. A cukortartalom csökkentése egyébként véletlen volt, mert a kutatók valódi célja az volt, hogy felmérje a csokoládékészítés új lehetőségeit, amelyek segítségével a lehető legtöbb használható fel a kakaó terméséből. Az édesítőszerként szolgáló terméshúst korábban sosem hasznosították, hanem ment a szemétbe.

Az új termék először az ázsiai piacon, Japánban tesztelik, ahol ősztől lehet majd kapni 70 százalékos étcsoki borítású, természetesen édesített KitKat szeleteket. Ezek ugyanolyan édesek lesznek, ám 40 százalékkal kevesebb cukrot fognak tartalmazni. A cég tájékoztatása szerint hamarosan más országokban is árulni fogják az így készült termékeket, a későbbiekben pedig a tej- és fehércsokoládéknál is alkalmazi fogják az új technikát.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu