2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Élelmiszer

Év végére eltűnhet a magyar méz a boltok polcairól: ez lesz helyette

Az időjárás a magyar méhészeket sem kímélte, az idei szezonban ugyanis annyira gyenge volt a termés, hogy jóval kevesebb mézet sikerült termelni, mint az előző években. A jelenleg rendelkezésre álló hazai mézkészlet valószínűleg az év végéig sem lesz elegendő, ezért biztosan importra lesz majd szükség.
 
 

A Magyar Mézkiszerelők Egyesülete felmérte, hogy mekkora a Magyarország számára rendelkezésre álló hazai mézkészlet - írja az Index. Megállapították, hogy a magyarországi készlet év végéig sem lesz elegendő, ezért kénytelenek lesznek importálni. Az egyesület egyébként támogatja a hazai méhészeket, és megalakulásukkor mindannyian vállalták, hogy kizárólag magyar mézet értékesítenek a hazai piacon. Ugyanakkor az idei szezonban annyira gyenge volt a termés, hogy ez lehetetlenné vált.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A kényszerhelyzet miatt az egyesület közzétett egy felhívást is a magyar piacra értékesítő mézcsomagolók számára:

 • Fontos, hogy az importált mézeknél is megtartsuk azt a magas minőséget, ami a hazainál megszoktak a fogyasztók! Javasolt olyan európai mézeket importálni, amelyek visszakövethetően termelőktől származnak.
 • Véletlenül se importáljunk olyan országokból, ahonnan rendszerint hamisított méz érkezik (pl.: Kína)!
 • A magyar származású mézen mindig jelöljük, hogy hazai termék!

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu