2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Élelmiszer

Lemondott a "főborász" - Mi lesz veled magyar sikerágazat?

Január 15-i hatállyal távozott posztjáról Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára – tudta meg az agrárszektor.hu. Értesüléseink szerint több verzió is szóba jöhet azzal kapcsolatban, mi lesz az eredetvédelmi helyettes államtitkári poszt sorsa.
 
 

Kiss Eliza maga kérte felmentését, mivel gyermeke közelmúltbeli megszületése miatt helyettes államtitkári feladatait nem tudta ellátni. Helyettes államtitkárrá 2014. július elsejei hatállyal nevezték ki, előtte pedig a hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztosi pozíciót töltötte be.

Értesüléseink szerint egyelőre nincs döntés arról, mi lesz a megüresedett helyettes államtitkári poszt sorsa. Úgy tudjuk, a tárcához borászati körökből érkeztek szakmai pályázatok, de – vélik szakértők - nem biztos, hogy a borgazdaság szakmai felügyeletét is jelentő pozíció az agrártárcánál megmarad.

Kiss Elizával készült korábbi interjúnkat "Biztos kézben a borászok tőkéi" IDE kattintva olvashatja!

Egyes vélemények szerint az is felvetődhet, hogy a feladatok egy része – elsősorban a borszabályozással kapcsolatos ügyek – a Miniszterelnökséghez kerülnek, mert a mára divatossá vált borszakma irányítása újabb presztízsnyereséget hozhatna a miniszterelnökségi megaminisztérium számára. Ugyanakkor még az sem kizárt, hogy az eredetvédelmi helyettes államtitkárság megszűnik és feladatait más FM-főosztályok veszik át, ha az utódlással kapcsolatban nem sikerül megfelelő megoldást találni.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu