Már az interneten is megrendelheti a világ legjobb sörét, de aztán utazzon el érte

agrarszektor.hu
A sörrajongóknak komoly ellenőrzésen kell átesniük, és dacára a netes házhozszállítás korának, még mindig oda kell utazniuk a St. Sixtus apátsághoz, hogy hozzájussanak a kedvelt márkájukhoz. A világ legjobb söréért még mindig megéri, nem?

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A flandriai Westvleterenben lévő St. Sixtus apátsági sör állítólag a világ legjobbja; évente 5000 hordóval készíti 19 trappista szerzetes. Az apátság 1839-ben kapott engedélyt Leopold királytól a sörfőzéshez. Évente 6000 hektolitert főznek 42 napon keresztül. Három fajta sört állítanak elő: a világosat 5,8% alkoholtartalommal és a Westvleteren 8-ast, illetve 12-est, amelyből az utóbbit a sörrajongók a világ legjobb sörének tartják, a 10,2%-os alkoholtartalma ellenére. 


A rajongóknak eddig telefonon kellett időpontot egyeztetniük az apátsággal és személyesen elmenni az italért. Most azonban az apátság annyit változtatott az eddigi gyakorlaton, hogy a rendelést online is megtehetik  - de még mindig el kell menni érte személyesen. Nem is csoda, hogy az apátság átállt a digitális kommunikációra: csúcsidőben állítólag 85.000 hívásuk volt óránként. Ráadásul az apát, Manu van Hecke testvér felfedezte, hogy egy holland szupermarket igencsak felárazva árulja a söreiket.

Az új eladási rendszer a Westvleteren-elkötelezettek igényeit elégíti ki. A sört továbbra is exkluzív módon magánszemélyeknek adjuk el. Emiatt a webshop csak fogyasztóknak elérhető, profi felvásárlóknak nem.

Szeretnénk minél több embernek megadni a lehetőséget, hogy Trappist Westvleterent vehessenek korrekt áron. Mindenkit kitiltunk a webshopból, aki megszegi a szabályokat, vagy megpróbálja a rendszert átverni." A szerzetesek webshopjában ugyanis a vásárlókat összekötik az üvegekkel, amiket vettek. Minden sörivónak meg kell adnia a személyes adatait, de még a kocsija rendszámát is, ha a "szent nedűhöz" szeretne jutni. Minderre azért van szükség, mert a barátok a Jan Linders szupermarket-láncban fedezték fel a sörüket, ötszörösére felárazva, ráadásul a bolthálózat nem is kérte az engedélyüket a Westvleteren árusításához.

A Westvleteren 12-esből egy rekesz (24 üveg) 45 euróba, azaz 14.500 forintba kerül az apátságban - írta a Guardian.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?