2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Élelmiszer

Naplót kell vezetniük a borászoknak

Módosult a szőlőfeldolgozáskor és a borkészítéskor keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatásos lepárlásáról szóló miniszteri rendelet. Egyebek mellett ezentúl termelési naplót kell vezetniük a borkészítőknek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Bekerült a „termelési napló” fogalma abba a minisztériumi rendeletbe, amely a szőlőfeldolgozáskor és a borkészítéskor keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatásos lepárlásáról szól. Ezen kivül változott az eddigi szabályozás azzal, hogy az ellenőrzés melletti kivonás

szőlőtörkölynél „hulladékbegyűjtő telep vagy veszélyeshulladék-égetőmű részére történő igazolt átadás” helyett „engedélyes hulladékkezelő részére történő igazolt átadással”, míg borseprőnél „engedélyes hulladékkezelő részére vagy szennyvíztisztító telep részére történő igazolt átadással” lehetséges

Borseprőnél az ellenőrzés melletti kivonás égetőműves ártalmatlanítással a továbbiakban már nem lehetséges - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

A támogatási kérelem a hatályba lépés időpontját követően nem fogja tartalmazni az ipari célú nyers alkohol előállítására vonatkozó, naprakészen vezetett tételes kimutatást, de a mellékletként beadandó adóraktári nyilvántartás másolatait borászati melléktermék típusonként kell elkészíteni azokra a hónapokra, amelyekben az adott borászati mellékterméket lepárolták. Ezen kívül mellékletként be kell nyújtani a termelési napló másolatát, valamint a kérelmezett helyszíni szemléről készült jegyzőkönyvet is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu