2020. február 17. hétfő Donát

Hírek - Élelmiszer

Naplót kell vezetniük a borászoknak

Módosult a szőlőfeldolgozáskor és a borkészítéskor keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatásos lepárlásáról szóló miniszteri rendelet. Egyebek mellett ezentúl termelési naplót kell vezetniük a borkészítőknek.
 
 

Bekerült a „termelési napló” fogalma abba a minisztériumi rendeletbe, amely a szőlőfeldolgozáskor és a borkészítéskor keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatásos lepárlásáról szól. Ezen kivül változott az eddigi szabályozás azzal, hogy az ellenőrzés melletti kivonás

szőlőtörkölynél „hulladékbegyűjtő telep vagy veszélyeshulladék-égetőmű részére történő igazolt átadás” helyett „engedélyes hulladékkezelő részére történő igazolt átadással”, míg borseprőnél „engedélyes hulladékkezelő részére vagy szennyvíztisztító telep részére történő igazolt átadással” lehetséges

Borseprőnél az ellenőrzés melletti kivonás égetőműves ártalmatlanítással a továbbiakban már nem lehetséges - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

A támogatási kérelem a hatályba lépés időpontját követően nem fogja tartalmazni az ipari célú nyers alkohol előállítására vonatkozó, naprakészen vezetett tételes kimutatást, de a mellékletként beadandó adóraktári nyilvántartás másolatait borászati melléktermék típusonként kell elkészíteni azokra a hónapokra, amelyekben az adott borászati mellékterméket lepárolták. Ezen kívül mellékletként be kell nyújtani a termelési napló másolatát, valamint a kérelmezett helyszíni szemléről készült jegyzőkönyvet is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Agrárszektor hírlevél
    Ne maradjon le a friss hírekről!
    Iratkozzon fel hírlevelünkre
    és járjon mindenki előtt.

    A szakértő szemével

    Támogató:

    Agrárium 2020 Konferencia

    Az agrárium jelen és jövője

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu