2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Élelmiszer

Nem adják el, hanem fejlesztik a sárvári baromfis céget

Csaknem egymilliárd forintot költ fejlesztésekre a következő három évben a sárvári Sága Foods Zrt. A vállalat pénzügyi eredményei 2015 első félévében javultak, ezért az angol tulajdonosok - akik korábban eladták volna a céget - most megerősítenék a Sága piaci helyzetét. A vállalat elsősorban az innovációra költ majd, és a jövőben tovább növelné termékei arányát a hazai piacon.
 
 

Megközelítőleg egymilliárd forintot szán fejlesztésre a Sága Foods Zrt. a következő három évben – közölte a baromfihús-feldolgozó vállalat. A cég 2015 első félévében 4,185 milliárd forint árbevételt ért el, amely alacsonyabb az előző év hasonló időszakához képest, de a mérleg szerinti eredmény pozitívra változott és 442 millió forintra nőtt.

A vállalat tulajdonosa az angol Bernard Matthews cégcsoport. A tulajdonosok korábban eladták volna a magyar vállalatot, de a Sága az elmúlt években átalakította üzleti modelljét, javította finanszírozását. Így az értékesítés már nincs napirenden, ehelyett a tulajdonosok tovább növelnék a vállalat cégcsoporton belüli jelentőségét.

A cég a fejlesztésre szánt egymilliárd forint jelentős részét innovációra fordítja majd. Emellett a jövőben tovább növelné jelenlétét, illetve a prémium minőségű Sága termékek arányát a piacon.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu