2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Élelmiszer

Szakmai tárgyalások után kerülhet újra elő a hegyközség-javaslat

Levette a napirendről a hegyközségekről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága hétfői ülésén, a javaslatot korábban Tiffán Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő nyújtotta be önálló indítványként.
 
 

A képviselői önálló indítvány napirendről való levételét Font Sándor (Fidesz), a bizottság elnöke javasolta a frakció döntése alapján, amellyel a képviselők többsége egyetértett, csupán három jobbikos honatya tartózkodott. Az egyebek napirend pont alatt Horváth István (Fidesz), a bizottság alelnöke tájékoztatta a testületet arról, hogy az ülést megelőzően szakmai egyeztetésre került sor, ugyanis az indítvány benyújtását megelőzően széles körben ezt nem tették meg.

A mostani egyeztetés során a szakértők egyetértettek abban: a hegyközségi törvény módosítása időszerű és a Tiffán Zsolt által előterjesztett indítvány jó alapot ad a módosításhoz, ám azt több helyen is pontosítani kell. A következő napokban folytatják le majd azokat az érdemi megbeszéléseket, amelyek során a szükségesnek ítélt pontosításokat megteszik a szakemberek. Várhatóan ezt követően kerül ismét az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága elé a fideszes képviselő önálló indítványa. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára (HNT) úgy fogalmazott, hogy most az érdemi munkára koncentrálnak a szakemberek annak érdekében, hogy minél jobb szakmai javaslatok szülessenek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu