2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Élelmiszer

Üdv Unió, viszlát prosek!

Nem használhatja a "prosek" bornevet Horvátország az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően, mivel az Európai Bizottság állásfoglalása szerint az túlságosan hasonlít az olasz "prosecco" kifejezésre.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A dalmát desszertbort több fajta fehér és fekete szőlőből készítik, különlegességét pedig az adja, hogy a szemeket a szüret után a magasabb cukortartalom elérése végett szélben szárítják. Ezzel szemben az olasz prosecco egy fehérszőlő fajta, melyből különleges, gyümölcsös aromájú pezsgőbort készítenek.

Horvátország a jelek szerint hiába érvelt, hogy eredendően két teljesen különböző termékről van szó, melyek neve írásban is egész más, az Európai Bizottság szerint hangzásban túlságosan nagy a hasonlóság, ez pedig félrevezetheti a fogyasztókat. A döntés értelmében július elseje után Horvátország sem hazai, sem külföldi piacokon nem forgalmazhatja az érintett bort, legalábbis prosek néven semmiképp.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu