2019. december 6. péntek Miklós

Hírek - Élelmiszer

Újabb hatalmas üzletbe vásárolta be magát Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester továbbra is élénk érdeklődést mutat a mezőgazdasági befektetések iránt. Az érdekeltségébe tartozó Opimus Group Nyrt. közvetett módon 6 százalékos részesedést szerez a KALL Ingredients Kft.-ben, amely 45 milliárd forintos zöldmezős beruházással valósítja meg észak-alföldi gabonafeldolgozóját.
 
 

A harmadik legnagyobb hazai agrármágnásnak számító Mészáros Lőrinc ismét egy mezőgazdasági befektetéssel hívta fel magára a figyelmet. Az érdekeltségébe tartozó  Opimus Group Nyrt. 6 százalékos résztulajdont szerez a KALL Ingredients Kft.-ben, amely 45 milliárd forintos beruházással épít gabonafeldolgozót. A tiszapüspöki ipari parkban lévő gyár 2017 nyarán kezdi meg működését.

A 100 százalékban magyar tulajdonú, évi 530 ezer tonna kukoricát feldolgozó üzem termelőkapacitása az egyik legnagyobb lesz Európában. Évi 250 ezer tonna izocukor mellett élelmiszeripari és gyógyszerészeti alkoholt, étolaj alapanyagot és GMO-mentes takarmány-alapanyagot állítanak majd elő. A Tiszapüspökiben gyártott élelmiszeripari alapanyagok 70-75 százalékban exportra készülnek – közölte az Opimus Group Nyrt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Európai Unió cukorpiaci kvótaszabályozási rendszere idén októberben megszűnik. A cukorkvóta kivezetése és a magyarországi cukoripar bővülése kedvező befektetési és megtérülési környezetet biztosít az Opimus Group Nyrt. számára – indokolták a közleményben. Az Opimus Group Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában forognak, a hétfői kereskedést 48 forinton zárták, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 74 forint, a legalacsonyabb 11 forint volt.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester április végén jelentette be, hogy üzlettársával 25 millió eurót fektet Magyarország első, a Heves megyei Visontán felépülő búzakeményítő gyárába. A kormány 20 millió euróval – nagyjából 6,2 milliárd forinttal – támogatja a beruházást. A Mészáros Lőrinc résztulajdonába tartozó, a befektetést végrehajtó Visonta Projekt Kft. mindössze két éve jött létre.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu