VI. HunDeszt pálinkaverseny: megvannak a győztesek

agrarszektor.hu
A vidékfejlesztésért felelős államtitkár kihirdette a VI. HunDeszt pálinkaverseny győzteseit. V. Németh Zsolt köszöntőjében elmondta: a pálinka egyetlen cseppjében benne van a magyar hagyomány, a magyar történelem, mégis majdnem megfeledkeztünk erről az italról. A Vidékfejlesztési Minisztérium 2010. szeptember 27-én életbe lépett törvénymódosítása megakadályozta, hogy nemzeti italunk feledésbe merüljön.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A pálinka és a hozzá kötődő hagyományrendszer nem attól nyeri el méltó helyét, hogy szabaddá tettük a házi pálinkafőzést. Az ital attól kel új életre, hogy van, aki leszedi a gyümölcsöt, és fáradságos munkával palackba menti értékeinket - tette hozzá az államtitkár. Idén megjelennek azok a pályázatok, amik a gyümölcskertészetek fejlesztését is támogatják.


A versenyre összesen 279 minta érkezett, ebből 33 párlat nyert arany-, 83 ezüst- és 59 bronzérmet. A díjnyertes pálinkákat a VinCE 2011 borászati kiállításon meg is kóstolhatták az érdeklődők.


Mint ismeretes, a magánfogyasztásra szánt, legfeljebb 50 liter pálinka főzésekor, tavaly szeptember óta már nem kell jövedéki adót fizetni. A változás megadja a lehetőséget a vidéki embereknek az értékmentésre, a hagyományok megőrzésére, átörökítésére. Olcsóbb lett a bérfőzés díja is, így még többen engedhetik meg maguknak, hogy saját berendezés híján bérfőzdében készíttessék házi pálinkájukat. Aki mégis befektetne egy saját készülékbe, azt 100 literig nem kell engedélyeztetnie. Alaptalan volt a félelme azoknak, akik arra számítottak, hogy a szabályozást követően rossz minőségű italok készülnek; ehelyett kitisztultak a viszonyok, miközben a nívós termékek iránti kereslet sem csökkent.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02