2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Európai Unió

A fiatal gazdálkodók ötleteit várják

Stágel Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke elmondta, hogy a a fiatal gazdák javaslatait és ötleteit várja a részükre készülő életpálya-modellhez – tudta meg az MTI a témában tartott hétfői egyeztetés után.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az elnök hozzátette: céljuk az is, hogy a kidolgozás alatt lévő modellben szerepeljenek a kereszténydemokrata elképzelések is. Az IKSZ alapszervezeteihez így azzal a kéréssel fordultak, hogy a fiatal gazdák ezzel kapcsolatos javaslatait és ötleteit gyűjtsék össze az elkövetkező hetekben, majd azokat juttassák el az ebben illetékesek részére. Kiemelte, hogy a jövendő időszakban a lehető legtöbb fiatallal szeretnének kapcsolatba lépni, hogy véleményüket minél jobban megismerhessék, és problémáikra a hatékonyabban tudják felhívni a figyelmet.

Ehhez kapcsolódik, hogy tavaly decemberben a vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor bejelentette, hogy a VM pár hónapon belül fogja kidolgozni azt a keretrendszert, a gazdálkodást választó fiataloknak nyújthat biztos hátteret.

Nagyon fontos elme a keretrendszernek, hogy azok számára, akik életvitel szerűen akarnak gazdálkodni, lehetővé teszik a földhöz jutást a Nemzeti Földalapból. Emellett a rendszer az agrártámogatások igénybevételének lehetőségét és feltételeit is tartalmazni fogja.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu