2020. augusztus 15. szombat Mária

Hírek - Európai Unió

Európa döntéshozói vallottak arról, hogyan kellene működnie az agráriumnak a jövőben

Magyarország vezetésével magas szintű egyeztetés zajlott 2020. február 20-án Brüsszelben, a közép-kelet-európai országok zöld agrárgazdaságának kutatási és innovációs alapú fejlesztési lehetőségeiről. Az Agrárminisztériumot Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.
 
 

A tizenegy közép- és kelet-európai ország részvételével működő BIOEAST kezdeményezés állami vezetői és szakértői, valamint az Európai Bizottság agrár, kutatás, egészségügyi és környezetvédelmi bizottságainak magas beosztású képviselői a közép-kelet-európai tagállamok agrárgazdasága számára fontos fejlesztési lehetőségei megvitatásáról tárgyaltak. Ennek célja, hogy elősegítsék régiónk sikeresebb részvételét a brüsszeli kutatási, innovációs és befektetési programokban. A konferencián a közép-kelet-európai régió országainak döntéshozói egységesen álltak ki amellett, hogy a mezőgazdasági alapanyag-termelő szerep helyett egy magasabb hozzáadott értéket előállító, élelmiszer- és biomassza termelésre épülő agrárgazdasági modellt kívánnak erősíteni.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Feldman Zsolt államtitkár hozzászólásában jelezte, hogy a BIOEAST tagállamok az elmúlt évek közös munkájának eredményeként jól megfogalmazott és közösen képviselt stratégiai és fejlesztési célokkal rendelkeznek, amelyek nemcsak a régió gazdasági élénkítését, de a környezeti fenntarthatósági célok elérését is hatékonyan szolgálják. A BIOEAST kezdeményezés céljainak eléréséhez nagy szükség van a Bizottság együttműködésére is, kiemelten a kutatási és innovációs, valamint a biomassza alapú stratégiák végrehajtásában, amelyek együtt új utakat képesek nyitni a régió gazdaságai számára.

A magyar agrártárca vezető szerepet tölt be a 2015-ben létrehozott BIOEAST kezdeményezés fejlesztésében. A mostani konferencia létrejötte az eddigi többéves diplomáciai munka sikerének visszaigazolása.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu