2019. október 16. szerda Gál

Hírek - Föld

1600 hektárnyi termőterület került víz alá Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun megyében 1600 hektárnyi termőterület került víz alá - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.


Közlésük szerint ebből ezer hektár az árvízzel elöntött mezőgazdasági terület, egyéb közvetett okból pedig mintegy 600 hektár termőföldet borít víz.

A NAK közleménye szerint az árvíz nyolc tanyát, két-két lakóházat és terménytárolót, továbbá egy-egy mezőgazdasági telephelyet, állattartó telepet, lovardát, betonkeverő üzemet, vízmű telepet, üdülőterületet, éttermet, uszályberakó létesítményt és faiskolát is veszélyeztet.

A Duna tizenkét vadászterületet is fenyeget a megyében. A vadak menekülési útvonala nyitott, így nagy valószínűséggel vadmentésre nem lesz szükség, azonban a közutakon megnövekedett a vadveszély - figyelmeztetett a kamara.

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete mintegy 300 traktorral és pótkocsival, 20 rakodógéppel készült az árvízi védekezésre, szükség esetén 300 embert is képesek mozgósítani - írták.

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu