Hatalmas világrekord ezzel a traktorral - Bejárták a sarkvidéket

agrarszektor.hu
Meghódította egy Massey Ferguson traktorral a Déli-sarkot egy holland felfedezőcsoport. A túra világrekordnak számít, mivel először jutott el szériában gyártott mezőgazdasági traktor az Antarktiszra. Összesen 5 ezer kilométert tettek meg, olykor mínusz 89 Celsius fokos hidegben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A világrekordot 5610-es Massey Ferguson mezőgazdasgi traktorral állította be az Antarctica 2 elnevezésű expedíció a közelmúltban. Bebizonyosodott, hogy egy traktor sok mindenre képes lehet, akár mínusz 89 Celsius fokos hidegben is.

 .

 

A küldetést Mannon Osservoort holland színésznő hajtotta végre, akinek régi álma teljesült a kalanddal. A cél érdekében gyermekét, férjét és kutyáját is maga mögött hagyta, és 28 nap alatt 5 ezer kilométert tett meg. 

Massey Ferguson traktor nem először jár a Déli-sarkon. 1958-ban Sir Edmund Hillary új-zélandi hegymászó - az 1953-as sikeres Everest-expedíció után öt évvel - három, 28 lóerős Ferguson TE20-as traktort használt. Az újabb expedíció célja az Antarktisz átszelése és a tudományos adatgyűjtés volt. Akkor azonban az út előtt a gépeket speciális módon átalakították: dupla hátsó kerekeket szereltek fel és az addigi szürke színt feltűnő pirosra cserélték.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31