2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Gépek

Hatalmas világrekord ezzel a traktorral - Bejárták a sarkvidéket

Meghódította egy Massey Ferguson traktorral a Déli-sarkot egy holland felfedezőcsoport. A túra világrekordnak számít, mivel először jutott el szériában gyártott mezőgazdasági traktor az Antarktiszra. Összesen 5 ezer kilométert tettek meg, olykor mínusz 89 Celsius fokos hidegben.
 
 

A világrekordot 5610-es Massey Ferguson mezőgazdasgi traktorral állította be az Antarctica 2 elnevezésű expedíció a közelmúltban. Bebizonyosodott, hogy egy traktor sok mindenre képes lehet, akár mínusz 89 Celsius fokos hidegben is.


 . 

A küldetést Mannon Osservoort holland színésznő hajtotta végre, akinek régi álma teljesült a kalanddal. A cél érdekében gyermekét, férjét és kutyáját is maga mögött hagyta, és 28 nap alatt 5 ezer kilométert tett meg. 

Massey Ferguson traktor nem először jár a Déli-sarkon. 1958-ban Sir Edmund Hillary új-zélandi hegymászó - az 1953-as sikeres Everest-expedíció után öt évvel - három, 28 lóerős Ferguson TE20-as traktort használt. Az újabb expedíció célja az Antarktisz átszelése és a tudományos adatgyűjtés volt. Akkor azonban az út előtt a gépeket speciális módon átalakították: dupla hátsó kerekeket szereltek fel és az addigi szürke színt feltűnő pirosra cserélték.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben