2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Hírek - Gépek

Robotok mutatják meg a marháknak, hol legeljenek

Automatikusan mozgó kerítést fejlesztett ki egy ír család, amelyet az állatállomány körbekerítésére használnak. A berendezést robotok mozgatják.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy ír tejtermeléssel foglalkozó család automatizáltan mozgó kerítésrendszert fejlesztett ki gazdaságában az állatállomány körbekerítésére - írja a www.thatsfarming.com. A kerítést két robot mozgatja, amely így egyenletes sebességgel halad, és addig tartja a legelő állatokat az adott területen, amíg a gyepet le nm legelték. A család szerint egy tejtermelő gazdaság számára legkésőbb két éven belül megtérül a kerítés használata. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz az egyre több gazdaságban hódító precíziós gazdálkodás, szó lesz az előnyeiről és buktatóiról egyaránt, de a kerekasztal-beszélgetés résztvevői azt is megvitatják majd, mi alapján érdemes dönteni a precíziós eszközök bevezetésekor? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Az új technológia egyik előnye, hogy az automata kerítés szoftvere érzékeli az állatállomány nagyságát és a rendelkezésre álló fű mennyiségét. Alkalmazásával megakadályozható az állatok szelektív legelése és elkóborlása is.

Fotó: www.thatsfarming.com

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu