2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Gépek

Új gépcsaládot dob piacra a Claas

Új kombi kocsit vezet be a 2016-os szezonban a Claas. Az úgynevezett Cargos 9000 három modellben létezik és az előző szériához viszonyítva teljesen átépítették, így nagyobb teljesítményűvé vált és megkönnyítheti a zöldtakarmány betakarítást a gazdáknak.
 
 

A Claas a tavaly bevezetett, CARGOS 8000 kombi kocsi széria előnyeit alkalmazza az új, Cargos 9000 gépcsaládban is – írja az axiál.hu. Az új verziót az előző változathoz viszonyítva teljesen átépítették és új töltő, illetve aprító egységgel szerelték fel. A CARGOS 9000 három modellben létezik, amelyek a CARGOS 9400, 9500 és 9600. Térfogatuk - sorrendben - 38 köbméter, 44 köbméter és 50 köbméter.


Fotó: axiál.hu

A CARGOS 9000 gépeit hidraulikus meghajtású rendfelszedővel látták el, a rotor szegmenseit pedig csavarokkal rögzítették egymásba. Emellett lesüllyeszthető aprító szerkezettel rendelkezik, amely könnyebbé teszi az eltömődések eltávolítását, a traktor elhagyása nélkül. Az aprító szerkezet új dupla élű késekkel van szerelve, így a kombikocsi élettartama jelentősen megnőtt.


A raktér felé emelkedő kaparópadozat - a kocsi maximális kapacitásának kihasználása mellett - takarmánykímélő feltöltést eredményez. A komplett aprító- és töltő szerkezetet 20 perc alatt lehet leszerelni, így 2,5 tonnával nő a hasznos terhelés, amikor a CARGOS-t silókocsiként használják.


Fotó: axiál.hu

Mindhárom modellben automatikus vonorúd szabályozás működik, amely gondoskodik arról, hogy a feltöltéskor a vonórúd, a rotor és a rendfelszedő között mindig megfelelő távolság legyen. Modelltől függően, a hidraulikus vagy parabola rugós felfüggesztés elérhető tandem vagy tridem tengelyes kivitelben is.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu