Gazos a kerted? Így irtsd ki a gyep egyik legnagyobb ellenségét!

agrarszektor.hu
A kártevőkön és kórokozókon kívül a gyomok okozhatják a legnagyobb fejfájást a kiskert tulajdonosoknak. Egy egészséges, megfelelően gondozott gyep látványát jelentősen elronthatja ugyanis a sok gaz a fűben. Az egyik legnépszerűbb közülük a talpas muhar, utána jártunk, hogyan irthatjuk ki a kertünkből.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A legtöbb kertész életét évről-évre megnehezíti a sok gyom a kertben, a gazoláson kívül kevés eredményes módszer létezik az eltávolításukra. Az egyik, de talán a leggyakoribb gyom a talpas muhar, amely egy erőszakosan terjedő, vagyis invazív faj, és képes akár az egész gyepet kiszorítani a kertből jelenlétével. Ez az egynyári gyomnövény júniustól októberig virágzik, szemtermései pedig az érést követő tavasszal (május-júniusban) tömegesen csíráznak - írja a anovenydoki.hu.

Nehéz távol tartani a kertből, van azonban néhány tipp, amellyel megelőzhetjük a talpas muhar megjelenését. A talajfelszín folyamatos nedvesen tartása elősegíti a gyom terjedését, ezért kerüljük a túlzott öntözést. A hidegre azonban érzékeny, így a gyepszellőztetés segíthet kordában tartani a terjedését. 

Ha megfelelően gondozzuk a gyepet és tápanyagutánpótlással megőrizzük annak jó kondícióját, a muhar nem tudja kiszorítani a területről. Ha mégsem sikerül megakadályozni a gyomnövény terjedését kertünkben, a védekezés ellene nehéz, ugyanis a fű is és a talpas muhara is egyszikű, a gyepben használt gyomírtók pedig csak a kétszikűek ellen hatásosak. Létezik egy szer, amellyel gyéríthető, de beszerzése engedélyhez kötött, ezért ebben az esetben érdemes szakember segítségét kérni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?