Így lehet saját pálmafád a lakásban: ezeknek még fényre is alig van szükségük

agrarszektor.hu
A pálmafélékről a legtöbb embernek a tengerpart, a napsütés és a koktélok jutnak eszébe. Sokan nem is gondolnák, hogy ezeknek a növényeknek számos olyan fajtája is létezik, amelyik nem igényel sok fényt, így a kevésbé napfényes otthonokba is könnyedén trópusi hangulatot varázsolhatunk velük. És ha mindez nem lenne elegendő, akadnak olyan pálmák is, amelyek alacsony páratartalom mellett is vígan elélnek, sőt, még a levegőt is tisztítják.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az emberek többsége általában azokat a népszerűbb pálmaféléket választja otthonába, amelyek sok napfényt igényelnek, de mi van azokkal, akik árnyékosabb lakásban éknek? Nem kell csüggedniük nekik sem, hiszen rengeteg olyan fajta van, amely gyenge fényviszonyok mellett is nagyon jól érzi magát. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem igényelnek fényt, csupán a többi pálmával összehasonlítva, kevesebbre van szükségük, és közvetett napfényben is vígan elélnek - írja a balconygardenweb.com.

1. Kencia-pálma

Ez a lassú növekedésű pálmaféle tökéletes választás lehet azoknak, akik egy kis trópusi hangulatot szeretnének csempészni otthonukba. A kencia-pálma ráadásul gyenge fényviszonyok és alacsony páratartalom mellett is nagyon jól érzi magát, emellett a levegőt is tisztítja. 

2. Bambuszpálma

Valódi bambusz nélkül is könnyen varázsolhatunk tengerparti hangulatot a lakásunkba, elegendő hozzá beszereznünk egy bambuszpálmát. Ez a növény a közvetett napfényt szereti a legjobban, és megjelenésével csodás dísze lehet otthonunknak. 

3. Botpálma, azaz Rhapis excelsa

Ennek a kisebb termetű pálmának elegendő mindössze egy közepes méretű cserép, illetve némi napfény, és máris bárhol jól érzi magát. Ez a növény azoknak is tökéletes választás, akiknek nem jut be közvetlen fény az otthonába, hiszen gyenge fényviszonyok mellett is tökéletesen elvan. 

4. Mexikói bambuszpálma

Ez a szárazságtűrő pálmaféle bármelyik otthonban jól mutat vékony leveleivel, és gyenge fényviszonyok mellett is nagyon jól érzi magát. És ha mindez nem lenne elegendő, még az alacsonyabb hőmérséklet sem árt neki. 

5. Kínai legyezőpálma

A kínai legyezőpálma élénk zöld színével és buja megjelenésével bármelyik otthon hangulatát képes feldobni. Ahhoz, hogy jól érezze magát mindössze egy közepes vagy nagy cserépre van szüksége, és némi napfényre.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34