Elárulta a titkot a fiatal gazda: így termesztik a növényeket Somogy megyében

agrarszektor.hu
A Somogy megyei Westerheide Kft. filozófiája a fenntartható működés, ezáltal a cég folyamatosan törekszik arra, hogy minimálisak legyenek a vegyszerkiadások, és minél kevesebb környezetterheléssel tudjon működni - tudatta Schuck Tibor a cég növénytermesztési ágazatvezetője. Hozzátette, igyekeznek minél többet visszaadni a természetnek, és ezt tartják szem előtt a növénytermesztés során is, így a vetésforgóba többek között olyan kultúrák kerülnek, mint a facélia és a bíborhere.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Somogy megyei Hedrehelyen található Westerheide Kft. növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, kertészettel és erdőgazdálkodással foglalkozik - árulta el Schuck Tibor a cég növényteremsztési ágazatvezetője, gépüzemvezetője, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év fiatal agrárszakembere" kategória egyik jelöltje volt. Elmondta, a cégnél a növénytermesztés egy nagyon diverz rendszert alkot, évente átlagosan ugyanis legalább 10 kultúrával foglalkoznak. Filozófiájuk, hogy fenntarthatóan működjenek, ezáltal pedig minél többet adjanak vissza a természetnek. Termesztenek többek között lucernát, kukoricát, búzát, napraforgót, repcét, illetve cirkot, de a vetésforgóba inkább az olyan extenzívebb kultúrákat hozták be, mint a facélia és a bíborhere. A fiatal szakember kiemelte, próbálnak arra törekedni, hogy minél kisebbek legyenek a vegyszerkiadásaik, és minél kevesebb környezetterheléssel tudjon műkdöni a cég. 

Azért szeretek mezőgazdálkodni, mert ennek a szakmának van íze, illata, szaga, ezt meg lehet fogni, ezt át kell élni, igazából ebben benne kell élni. Én azt szeretem, és az a legnagyobb célom, hogy fenntartható módon, jó minőségű élelmiszert állítsak elő úgy, hogy financiálisan is megérje.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?