Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.10. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.10. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb délelőtt lehetnek átmeneti elvékonyodások, szakadozások a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.12.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.12.10.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.12.10.) napon.

2022.12.10. szombat: Túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb délelőtt lehetnek átmeneti elvékonyodások, szakadozások a felhőzetben. A legtöbb helyen átmenetileg megszűnik a csapadék, ugyanakkor a déli és keleti határ mentén esős maradhat az idő. A déli óráktól kezdődően délnyugat felől egyre nagyobb területen újból elered az eső, ami késő délutántól, kora estétől északnyugat felől havas esőbe, hóba vált. Nagy területen kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik. Az északira, északkeletire forduló szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között valószínű, a déli óráktól már csökken a hőmérséklet.
Késő este 0 és +10 között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton az ilyenkor szokásosnál még enyhébb levegő tölti ki a Kárpát-medencét, emiatt a melegfrontra érzékenyeknél fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.12.11 vasárnap: Erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Többfelé számíthatunk csapadékra. Az esőt egyre nagyobb területen havas eső, havazás vált fel, ezzel együtt csökken is a csapadék intenzitása, sőt délutánra délnyugaton meg is szűnhet a csapadék. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik. A szél az Észak-Dunántúlon, kiemelten a Bakonyban hordhatja a havat. A maximum-hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, amely napközben fokozatosan tovább csökken.

Friss híreink:

Durva, ami a magyar krumplival történik: ehhez jobb lesz hozzászokni?

Nem csak az étkezési krumpli termesztése mutat csökkenő tendenciát hazánkban, a vetőburgonya termőterülete is fogyatkozik. Az Agrárszektor által megkérdezett szakember szerint az importőrök túl erősek, a hazai termesztésű vetőburgonya háttérbe szorult az utóbbi években.

Tarolt a 10. Agrárszektor Konferencia: teltház és médiazsongás 2 napon át!

Rekordrészvétellel és hatalmas sikerrel zárult a Portfolio Csoport jubileumi, tizedik Agrárszektor 2022 Konferenciája Siófokon. A rendezvény első napja 1200, a második pedig 800 résztvevő jelenlétével zajlott le, online pedig közel félezren követték az eseményt. A konferencia ma már az egyik legrangosabb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban, ezt bizonyítja az is, hogy a kétnapos esemény alatt az egész magyarországi média - rádiók, híradó, online platformok - a rendezvénytől volt hangos. 

Egyre több magyar gazda lépi ezt meg: ők már tudják, mekkorát kaszálhatnak vele

A precíziós gazdálkodás és a digitalizáció ma az egyik legperspektivikusabb terület az agráriumban, és a hatékonyságot tekintve kitörési lehetőséget jelenthet a legtöbb hazai agrárvállalkozás számára is. Az élesedő verseny miatt az is nyilvánvaló, hogy hosszabb távon alulmaradhatnak a piaci versenyben azok a gazdálkodók, akik nem veszik át a folyamatosan megújuló precíziós és digitalizációs fejlesztéseket. A technikai előrelépést könnyítheti, hogy a precíziós gazdálkodás erősítése kiemelt figyelmet kap jövőre induló új uniós Közös Agrárpolitikában, és az ilyen irányuló modernizációs törekvéseket prioritásként kezeli a kormány agrárpolitikája is. De milyen új lehetőségek nyílhatnak meg a precíziós és agrárdigitalizációs gazdálkodás számára a jövőben? Melyek a fejlesztések új irányai, illetve milyen költségekkel és jövedelemnövekedéssel kalkulálhatnak a termelők? A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a szakértők ezekre a kérdésekre keresték a választ

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?