Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.13. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.13. kedd

agrarszektor.hu
Többnyire derült vagy kissé felhős idő várható többórás napsütéssel - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.12.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.12.13.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.12.13.) napon.

2022.12.13. kedd: Többnyire derült vagy kissé felhős idő várható többórás napsütéssel. Kisebb körzetekben, napközben elsősorban a keleti, északkeleti határszélen lehetnek felhősebb tájak, ahol továbbra is előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Estefelé délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután -3 és +3, késő este -9 és -2 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront távolodik, így megszűnő hidegfronti hatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a szervezet görcskészsége erősödik, illetve a reflexidő is megnyúlhat.

A következő napon várható időjárás

2022.12.14 szerda: Délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban délelőtt északkeleten, keleten lehetnek még napos időszakok, ezt követően csupán kisebb szakadozás lehet a felhőzetben. Helyenként előfordulhat kisebb csapadék, eleinte inkább havazás, havas eső, melyet délnyugat felől egyre inkább eső vált fel. Néhol átmeneti gyenge ónos eső, ónos szitálás sem kizárt. Az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön időnként élénk, erős lökések is kísérhetik a déli, délkeleti irányú szelet. Hajnalban általában -9, -3 fokot mérhetnek, de a szélvédett, kevésbé felhős, hófödte északkeleti tájakon ettől több fokkal hidegebb lehet. A csúcshőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű, északkeleti határvidéken az alacsonyabb értékekkel.

Friss híreink:

Külföldre vinnék ezeket a magyar a zöldségeket: itthon alig kell, pedig van bőven

A gyökeresen megváltozott piaci és gazdasági helyzet hatalmas kihívásokat okoz a magyarországi kertészetekben. Az egyértelműen látszik, hogy a hazai gyümölcstermesztő felület 40-50 százaléka korszerűtlen és potenciálisan versenyképtelen, a következő 2-3 évnek pedig valószínűleg komoly piactisztító hatása lesz a gyümölcstermelők tekintetében, és nagyon sokan ki fognak majd esni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián Siófokon. A szakemberek emellett arról is beszéltek, hogy habár nagyon megdrágultak idén a hajtatott zöldségek itthon, ezzel egyenesen arányosan egy 25-40 százalékos forgalomcsökkenés is tapasztalható Magyarországon, és várhatóan a piac jövőre csak még tovább fog szűkülni, ami miatt sokan elkezdhetik az exportpiacokra szállítani a hazai árut.

2023-ban jön az új törvény: ez óriási változásokat hozhat a magyar agráriumban

Napjaink egyik legsürgetőbb problémája a magyar agráriumban, a generációváltás és a gazdaságátadás, amely téren komoly változásokat hozhat a 2023. január elsején hatályba lépő gazdaságátadási törvény. A szakemberek szerint azonban a jogszabályi módosulás nem fogja megoldani ezeket a gondokat Magyarországon, sokkal nagyobb nehézséget okoz azonban az, hogy gyakran nincs meg az akarat, illetve a megfelelő hozzáállás a partnerek részéről a gazdaságátadás során - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián Siófokon

Érkezik az új szabályozás: 2023-tól átalakulhat a permetezés Magyarországon

A mezőgazdaságban - ezen belül is főként a növényvédelemben - számos új lehetőséget kínál a drónhasználat, amely javíthatja a kijuttatott hatóanyagok hatékonyságát, így költségmegtakarítást jelenthet a gazdálkodóknak. A drónhasználatot lehetővé tévő hazai szabályozás már rendelkezésre áll, de még több fontos tényező is elengedhetetlen ahhoz, hogy a drónok a mezőgazdaságban elterjedjenek. A megfelelő eszközök mellett többek között szakképzett drónkezelők kellenek, illetve szükség van olyan engedélyezett növényvédő szerekre is, amelyeket drónokkal is ki lehet juttatni. De melyek lehetnek a mezőgazdasági drónhasználat legfontosabb szempontjai és a drónos növényvédelem milyen konkrét előnyöket nyújthat a növénytermelő gazdálkodóknak? Mekkora az érdeklődés a drónpilóta képzés iránt, és milyen lehetőségek rejlenek ebben az új eljárásban? A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a szakemberek többek között ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?