Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.04. csütörtök

agrarszektor.hu
Alapvetően változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, és napközben csak helyenként lehet kisebb zápor, északkeleten néhol az ég is megdörrenhet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.04.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.04.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.04.04.) napon.

2024.04.04. csütörtök: Alapvetően változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, és napközben csak helyenként lehet kisebb zápor, északkeleten néhol az ég is megdörrenhet. Kora estétől északnyugat felől azonban az ország északi felén fokozatosan beborul az ég, és késő estétől az északi megyékben megnő a csapadékhajlam. A nyugati szél élénk, kevés helyen erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.
Késő estére 9 és 15 közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A térségünket érintő kettősfront miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ilyenkor előfordulhat fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.04.05 péntek: Változóan felhős időre van kilátás többórás napsütéssel. Éjszaka az északi, majd az északkeleti tájakon több helyen fordulhat elő eső, zápor, napközben már csak a keleti megyékben helyenként lehet kisebb záporos csapadék. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a nyugatias szelet. A maximum-hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Friss híreink:

Aranyáron mérik ezeket az élelmiszereket itthon: durva, mennyibe kerülnek

Manapság egyre több embernek fontos az, hogy kiegyensúlyozottan, egészségesebben és fenntarthatóbban éljen, étkezzen. Ebben kulcsszerepet játszhatnak a bio élelmiszerek, amik mondhatni, igen népszerűvé váltak a fogyasztók körében. Ugyanakkor nem lehet elmenni amellett sem, hogy ezek a termékek bizony drágábbak hagyományos társaiknál, sok esetben pedig nem is kevéssel. Alábbi cikkünkben annak jártunk utána, hogy mennyivel kell többet fizetni bizonyos bio termékekért a magyar boltokban, illetve annak, hogy mi lehet ennek az oka.

Agrofood Konferencia: fókuszban az élelmiszeripari cégek

Először rendezi meg idén a Portfolio Csoport Agrofood Konferenciáját, amely tematikus módon mutatja be a hazai élelmiszeripart leginkább érintő aktuális témákat. A május 22-i kecskeméti konferencia az iparág 2024-es támogatási, piaci és finanszírozási lehetőségeit egyaránt napirendre tűzi.

Sáska és tücsök lehet rengeteg élelmiszerben: tényleg ezt etetnék velünk?

Magyarországon egyelőre rengetegen ódzkodnak attól a gondolattól, hogy egyre nagyobb teret nyerhetnek a rovarfehérjék, pedig a vállalkozások többsége a takarmány célú rovartenyésztésre fókuszál, ugyanakkor akadnak olyanok is, akiknek az élelmiszeripari fehérjegyártás a szakterületük. Az Európai Unióban a rovarok, vagy azok részeinek felhasználásával készített élelmiszerek új élelmiszernek minősülnek, jelenleg az EU-ban négy rovarfaj került engedélyezésre: a közönséges lisztbogár lárvája, a keleti vándorsáska, a házi tücsök, valamint az alombogár lárvája.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a magyar bankok sötét titka: ezt minden ügyfélnek tudnia kell a 20 ezres utalásról

Több mint tíz évvel ezelőtt, 2013-ban került bevezetésre a banki műveletekre, pénzmozgásokra kivetett úgynevezett tranzakciós illeték, amely az ügyfelek szemszögéből nézve talán az átutalások esetében jelenik meg a legszembetűnőbb módon. Ugyanakkor néhány évvel ezelőtt éppen ennél a tranzakciónál vezetett be jelentős könnyítést a kormány azzal, hogy a 20 ezer forintot nem meghaladó utalásokra már nem kell illetéket fizetni. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy visszaélhetünk-e ezzel a változtatással, magyarán nullázhatjuk-e az átutalási költségeinket azáltal, hogy minden utalást részleteiben, 20 ezer forintonként valósítunk meg? Az alábbiakban néhány példán keresztül bemutatjuk, hogy jellemzően nem a válasz.

Még nem lélegezhetünk fel: elárulta a szakértő, mikor jöhet ismét szaharai por Magyarországra

Valósággal letarolta Magyarországot az a szaharai por, ami a húsvéti ünnepek alatt jött Észak-Afrikából. A meleg levegővel betörő por miatt jelentősen megnőtt országszerte az aeroszol részecskék koncentrációja. A szeles idő és az átkeverő légmozgások hatására a porból a talajközeli légrétegekbe is bőven jutott. A porviharnak végül egy markáns hidegfront vetett véget, amely saras esővel mosta el a nagy mennyiségben szállongó szaharai port. Németh Lajos a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy nem egyedi esetről van szó, ugyanakkor kiemelte, hogy az ilyen tartósan megtelepedő por a Kárpát-medencében ritkaságnak számít. A meteorológus azt is elárulta, hogy még nem lélegezhetünk fel, további betörések várhatóak idén tavasszal.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?