2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Növény

A Cargill felvásárolja a Privimi állattakarmány-gyártó céget

A Cargill, az amerikai mezőgazdasági és agrár cégóriás hétfőn jelentette be, hogy a Provimi nevezetű holland, állateleséget gyártó cég felvásárlását tervezi a magántulajdonú Permira cégtől, 2,1 milliárd dollárért.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Cargill, az egyik legnagyobb magánkézben levő cég a világon nyilvánosságra hozta, hogy árajánlatot tett 1,5 milliárd euróról az állattakarmányra és táplálékkiegészítőkre specializálódott Proviminek. A Cargill célja, hogy a már meglévő állattáplálék divízióját további vitaminokkkal, kiegészítőkkel egészítse ki. Emellett a felvásárlás elősegítené a cég latin-amerikai, oroszországi és ázsiai terjeszkedését is. Az üzlet függ attól, hogy az élelmiszerárak mennyivel nőnek, és a fejlődő gazdaságok hús iránti igénye mennyiben növekszik.

A rotterdami székhelyű Provimi mintegy 7000 alkalmazottat foglalkoztat, és 26 országban működik. 2010-ben 1,6 milliárd eurónyi eladása volt és 86 millió euró bevétele az adók és az értékcsökkenés nélkül 2011 első felében. A Cargwill szóvivője, Paul Conway szerint az üzlet szignifikáns és fontos lépés a cég állatellátási szegmensében való fejlődéséhez. Kiemelte, hogy a Provimi világhírű szakértelméről, tudásáról, tapasztalatáról és technikai jártasságáról híres, amely értékek elengedhetetlenek a felvásárló cég és az iparág számára egyaránt.
A Cargwill jelenleg 26 országban működik, az állatelláttási ágazatban 1884 óta aktívan. jelen van - írja a dealbook.nytimes.com

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu