Átfogó támogatást nyújt a Contivo program

agrarszektor.hu
Több mint 60 gazdálkodó csatlakozott eddig a Syngenta kezdeményezésére létrejött Contivo™ szakmai programhoz. Ők már csaknem 40 ezer hektárnyi földterületen kamatoztatják a szerzett ismereteket és szolgáltatásokat, hangzott el a program évértékelő konferenciáján. A siófoki rendezvényen két új szakmai partner is csatlakozott az országban egyedülálló összefogáshoz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ma sokkal nehezebb és összetettebb feladat mezőgazdasági vállalkozást eredményesen irányítani, mint húsz éve, szögezte le Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója előadásában. Napjainkban számos problémával kell szembenézniük, amelyek alapvetően befolyásolják termelésük sikerességét. Ilyen a szélsőségekbe hajló időjárás, a 2014-es évre ez különösen igaz volt.

A terményárak ingadozása, a növekvő inputanyagárak, valamint a kiszámíthatatlan pénzügyi lehetőségek mind-mind fejtörést okoznak a szektor főszereplői számára - hangsúlyozta Czigány Tibor. Ezen kívül egy gazdálkodónak manapság nem pusztán me-zőgazdasági feladatokat kell ellátni, hanem olyan komplex vállalatirányítási, pénzügyi folyamatokat is menedzselnie kell, amelyek tíz-húsz éve elképzelhetetlenek voltak. A magyar gazdák úgy lehetnek versenyképesek, ha alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. Egyedülálló kezdeményezésként nemcsak növényvédelmi technológiával, fajta- és hibridválasztékkal, kutatás-fejlesztéssel, információink átadásával támogatjuk a termelőket, hanem partnereink révén olyan szolgáltatásokat kínálunk számukra, amelyek átfogó támogatást nyújtanak a termelőknek.

Heicz Péter üzletfejlesztési vezető, a program felelőse kifejtette: a Contivo™ három pillérre épül. Az első a talaj, melyben kímélő talajművelés, okszerű tápanyagutánpótlás és talajélet javítása a cél. A másik az ehhez alkalmazkodó hibrid- és fajtaválaszték, valamint a hatékony növényvédelem alkalmazása. A harmadik láncszem a termelési stratégia. Ide tartozik a beruházások, fejlesztések alapjainak kialakítása, pénzügyi hátterének biztosítása, valamint a jól szervezett adminisztratív háttér, amely kiszolgálja a termelő napi munkáját. A szaktanácsadói segítséget eddig hatvan gazdálkodó vette igénybe, számuk folyamatosan bővül. Az ismereteket és szolgáltatásokat csaknem 40 ezer hektárnyi termőterületen kamatoztatják.

A Contivo stratégiai partnerei a Syngenta mellett a Väderstad, az Agro.Bio, a Yara Hungaria Kft., az Agrovir Kft., a Budapest Bank Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt.. A tudományos intézmények közül a a Debreceni Egyetem Karcagi Kutató Intézete, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete segíti a programot. Most két új partner csatlakozott az együttműködéshez. Az Inter-M Kft. és az Agrokont Zrt.. Az agrárgazdálkodók olyan egyedi szolgáltatásokat is kapnak a Contivo™ főszereplőitől, amelyek csak ebben a konstrukcióban érhetőek el.

A következő időszakban a szaktanácsadói rendszer bővítése mellett a cél, hogy egyre több gazdaság csatlakozzon, rövid időn belül legalább 100 ezer hektárra bővítve a programba bevont termőterületet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13