2019. október 17. csütörtök Hedvig

Hírek - Növény

Egyéni gazdaságok összeírása: még kitölthető az elektronikus kérdőív

Május 15. és június 15. között mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018” elnevezéssel. Az összeírás eszmei időpontja június 1-je, az adatszolgáltatás pedig a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző mintegy 3500 egyéni gazdaság kizárólag interneten keresztül, önkitöltéssel szolgáltathat adatot – közölte a KSH. Az érintettek az emezo.ksh.hu oldalon június 15-ig tölthetik ki az „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018” kérdőívet, levélben vagy e-mailben kapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával.

Az adatfelvétel a szántóföldi növények és a zöldségfélék termesztésére, felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, illetve a szőlő- és gyümölcstermesztésre terjed ki. Emellett számba veszik még a főbb haszonállatfajokat, az előző év vége óta bekövetkezett állatállományi változásokat, és a vágóhidakon kívül levágott állatokat is. 

A mintakörzetek azon nem kiemelt adatszolgáltatóinak, akik postai úton vagy e-mailben kapnak felkérő levelet, lehetőségük van a kérdőív elektronikus kitöltésére. Az internetes adatszolgáltatás a kapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával az emezo.ksh.hu oldalon május 15. és 22. között lehetséges, így a sikeres elektronikus kitöltés esetén az összeíró már nem keresi fel a kijelölt címet. Azokat, akik nem élnek az internetes önkitöltés lehetőségével, vagy nem kaptak azonosítót, május 23. és június 15. között összeíró keresi fel. Az adatszolgáltatás az ország 484 településének 648 mezőgazdasági mintakörzetében mintegy 106 ezer címet érint.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu