Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.28. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.28. péntek

agrarszektor.hu
Nyugat felől lassan, fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, később a középső tájakon is kisüt a nap, de északkeleten, keleten estig zárt maradhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.02.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.02.28.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.02.28.) napon.

2020.02.28. péntek: Nyugat felől lassan, fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, később a középső tájakon is kisüt a nap, de északkeleten, keleten estig zárt maradhat a felhőzet. Kezdetben többfelé várható csapadék: délnyugaton eső, keleten havas eső, havazás, északkeleten havazás lesz a jellemző. Napközben az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, ami egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb az északkeleti tájakon. Nyugaton elszórtan záporok, hózáporok fordulhatnak elő. A Dunántúlon és a főváros térségében viharos lökések kísérik az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Kezdetben csak néhol valószínű zápor, hózápor. Éjszaka és pénteken kezdetben többfelé számítani kell csapadékra, így csúszós, helyenként síkos útszakaszokra: délnyugaton eső, északkeleten hó lesz a jellemző, másutt eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Délutántól egyre kevesebb helyen hullhat csapadék. Az ÉNY-i szelet sokfelé erős, csütörtökön néhol viharos lökések kísérik, majd D-ire fordul a szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás miatt nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek.

A következő napok várható időjárása

2020.02.29. szombat: Kezdetben gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd nyugat felől erősen megnövekvő fátyolfelhőzet szűri a napsütést, emellett gomolyfelhők is megjelennek. Jelentéktelen záporesőn kívül csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél élénk vagy erős lesz, de a Fertő térségében időként viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton a melegebb.

2020.03.01. vasárnap: Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk időkénti elvékonyodásokkal. Sokfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. A szél délnyugatiról délkeletire, keletire fordul, és helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, ami a csapadék megérkezése előtt áll be.

Friss híreink:

Kevesen tartanak ilyen állatot az országban: lehet ez a jövő nagy befektetése?
A húsgalambtenyésztésnek évekkel ezelőtt komoly hagyománya volt Magyarországon, mára azonban már alig vannak, akik ilyen szárnyast tartanak. Azt érdemes tudni, hogy jelenleg semmilyen engedélyre nincs szükség ahhoz, hogy valaki magáncélra galambot tartson, ráadásul mivel egy viszonylag igénytelen állatról van szó, a tenyésztéshez szükséges alapfelszerelés is könnyen beszerezhető. Mindössze a takarmányra kell áldoznunk, a galambok ugyanis ebből a szempontból igen válogatósak, illetve nem árt odafigyelni arra sem, hogy megbízható tenyésztőtől szerezzük be a madarakat, cserébe azonban minőségi vöröshúst kaphatunk akár otthon is.

Hatalmas ütést mérhet a magyar agráriumra a koronavírus: újra jön a hiánygazdaság?
Szinte nincs olyan mezőgazdasági inputanyag, amiből ne érkezne Kínából Európába szállítmány, de most a legfájóbb azon apró kis molekulák hiánya, amelyek a növények és állatok táplálásához és egészségének megőrzéséhez szükségesek. Szinte hihetetlen, de Európa kiszolgáltatottsága ezen a téren 55-75 százalékos Kínával szemben. És hogy a bajt tetézzük: a magyar termelés exportoldalát is keményen érinti a koronavírus.

Brutális árrobbanás: ennyibe kerülnek most a földek Magyarországon
A termőföld hektáronkénti átlagára 2019-ben elérte az 1,602 millió forintot, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint. A haszonbérleti díjak is emelkedtek, a szántónál 13 százalékkal az előző évhez képest (72 097 forint/hektár). A szántó területek árai még magasabbak, tavaly átlagosan 1,721 millió forintért lehetett venni, ami az előző évihez képest 10,93 százalékos emelkedést jelent. Az Agrotax a kereslet miatt a drágulás megállására a következő időszakban sem számít.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31