Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.09. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.09. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország középső tájain a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek délután már akár jelentősebben is takarhatják a napot - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.03.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.03.09.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.03.09.) napon.

2020.03.09. hétfő: Az ország középső tájain a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek délután már akár jelentősebben is takarhatják a napot. A keleti határ közelében viszont mindvégig sok maradhat a felhő, a Nyugat-Dunántúlra pedig délután érkezhet vastagabb felhőtakaró. Száraz idő lesz, mindössze az esti óráktól fordulhat elő nyugaton gyenge eső. A változó irányú légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, de a Kisalföldön a déli szelet élénk lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Alapvetően jók lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, éjszaka és hétfőn is általában csak kevés felhő lesz felettünk, inkább csak hétfő délután, este lehet nyugaton néhol kisebb eső, emiatt ott nedves, csúszós útszakaszokra számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban zajló melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás.

A következő napok várható időjárása

2020.03.10. kedd: Éjszaka többnyire erősen, napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Hajnalban nyugaton helyenként eső előfordulhat, de napközben csapadék már nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

2020.03.11. szerda: Éjszaka erősen megnövekszik, délelőtt északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű.

Friss híreink:

Piszkosul sokat keresett tavaly a mezőgépipar - Íme egy tucat cég az élbolyból
Sok szó esik a legnagyobb gépgyártókról, mint amilyen a John Deere is, és kevesebb figyelmet kapnak a második vonalban szereplő, többnyire 1 Mrd euró alatti éves árbevételű munkagépgyártók. Pedig ők is jellemzően 5-10 százalékkal növelték árbevételüket az elmúlt évben, és kisebb cégek felvásárlásával bővítették a portfóliójukat. Akad olyan cég is, amelyik egyetlen év alatt harmadával tudta növelni a forgalmát. Csak a Gregoire Besson lóg ki a sorból, amelyik hatalmasat bukott.

Nemcsak virágport, de adatot is gyűjteni: ez lehet a méhészet jövője
A méhek és a méhészet védelme, tevékenységének támogatása nemcsak Magyarországon, de Európában, és az egész világon kiemelt fontosságú. Fontos tudnunk, mi történik a méhekkel, milyen tevékenységek, folyamatok történnek a kaptárakban és kirepülések során, ha meg akarjuk óvni őket. Ebben nyújthat segítséget a 21. század méhészeinek a Space Apps Kft. BeeBox névre keresztelt rendszere.

Teljesen elszabadultak a húsárak: vajon meddig emelkedhetnek?
A németek Európa legnagyobb sertéshús-előállítói. Miközben saját földjükön egyre kevesebb sertéshús fogy, robbanásszerűen nőtt a kivitel, mióta kitört a sertéspestis Ázsiában. A kereslet megugrásával nem tudtak lépést tartani, ami az árak elszabadulásához vezetett.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31