Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.28. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.28. kedd

agrarszektor.hu
Hajnalban, reggel a csapadékzóna fokozatosan mozog északkelet, kelet felé, a délelőtt folyamán ott is megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.04.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.04.28.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.04.28.) napon.

2020.04.28. kedd: Hajnalban, reggel a csapadékzóna fokozatosan mozog északkelet, kelet felé, a délelőtt folyamán ott is megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Ezt követően holnap erőteljes gomolyfelhő-képződés várható a többórás napsütés mellett, és elszórtan - nagyobb számban a Sopron-Debrecen vonal szélesebb sávjában - alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Kedden a Dunántúlon a délnyugati szelet már erős széllökések is kísérik, és zivatar körül is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, az északkeleti határvidéken azonban kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás okozhat fejfájást, álmatlanságot. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, gyulladásos és fertőző betegségek fellépése.

A következő napok várható időjárása

2020.04.29. szerda: Sok gomoly- és fátyolfelhőre, közepesen és erősen felhős időszakokra számíthatunk, több napsütés délkelet felé lehet. Nagyobb számban inkább délután számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, a legtöbb csapadék a Zala-Pest sávban hullhat. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, megélénkül, főként az Alföldön megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, északnyugaton, nyugaton lesz a hűvösebb.

2020.04.30. csütörtök: Átmenetileg csökken a felhőzet, a gomolyfelhők mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Északkeleten és délnyugaton lehetnek tartósabban felhős körzetek. A csapadék súlypontja kelet felé helyeződik, napközben már inkább csak az ország északkeleti felén lehetnek elszórtan záporok, zivatarok. A szél ismét délire fordul, több helyen megélénkül, de zivatarok környezetében erősebb széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Friss híreink:

Nem a méret a lényeg: így lehet kis területen is nagy a terméshozam
Egy nemrég megjelent IIASA tanulmány szerint a jelenleg erre használt földterület körülbelül felén kellene csak haszonnövényeket termeszteni, ha sikerülne világszerte az elérhető maximális terméshozamokat produkálni, és a növényeket azokon a területeken termesztenénk, ahol a legoptimálisabbak számukra a körülmények. A tudósok szerint egy ilyen stratégiának kétségbevonhatatlan pozitív és esetleges negatív következményei is lennének, amelyek még további tanulmányozásra szorulnak.

Megdöbbentő számok: nagyot változott a sertés felvásárlási ára Magyarországon
Elképesztően elszállt a vágósertés felvásárlási átlagára az utóbbi években Magyarországon, hiszen míg 2002-ben mindössze 275 forint volt a vágósertés kilogrammonkénti ára, addig 2019-ben már 445 forintra emelkedett. A drasztikus áremelkedés hátterében az áll, hogy a Kínában megjelent afrikai sertéspestis (ASP) jelentősen átrendezte a piaci viszonyokat, hiszen a kínai kereslet így megjelent az Európai Unióban, ami látványosan felverte az alapanyagárakat.

Megtudtuk: ezek lehetnek az új, agráriumot segítő gazdaságvédelmi intézkedések
A külföldi idénymunkások foglalkoztatása, a HoReCa szektort érintő támogatás beszállítókra való kiterjesztése, valamint a boltok nyitvatartási rendjének módosítása is szerepel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarai (NAK) azon legújabb javaslatai között, amelyek - az előzőekhez hasonlóan - a későbbiekben a gazdaságvédelmi mentőcsomagba kerülhetnek - tájékoztatta az Agrárszektort Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Hozzátette, a problémák kezelése érdekében a kamara folyamatosan egyeztet az Agrárminisztériummal, és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a megoldási javaslatok pedig jelenleg is kidolgozás alatt állnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?