Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.30. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.30. csütörtök

agrarszektor.hu
Országszerte lesznek gomolyfelhők az égen, de késő délelőttől leginkább csak hazánk északkeleti harmadán válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, amelyből arrafelé szórványosan záporeső, zivatar is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.04.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.04.30.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.04.30.) napon.

2020.04.30. csütörtök: Országszerte lesznek gomolyfelhők az égen, de késő délelőttől leginkább csak hazánk északkeleti harmadán válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, amelyből arrafelé szórványosan záporeső, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet kora délután 19 és 24, késő este 11 és 16 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem várható, a magasban hűvösebb levegő érkezik, az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén, vérnyomás csökkenés előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2020.05.01. péntek: A nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól kezdhet szakadozni nyugat felől a felhőzet, és főként a Dunántúlon gomolyfelhők képződnek. Többfelé valószínű eső, zápor, főként a déli és keleti tájakon zivatar is. A délnyugati, déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél főleg a Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

2020.05.02. szombat: Átmeneti szünet után nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, és több helyen valószínű eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet gyakran kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Friss híreink:

Ezt a hibát rengeteg kertész elköveti: így védekezz helyesen a vakond ellen
Bár a Kivakond, mint mesefigura óriási népszerűségnek örvend Magyarországon és Európában, leginkább senki se szeret ténylegesen találkozni ezzel a kis állattal a kertjében, mivel kétségbevonhatatlan jó tulajdonságai ellenére hajlamos elcsúfítani azt a túrásaival és károkat okozni a vetemények között. Mivel a vakond védett állat, tilos elpusztítani, ezért csak az elűzése jöhet szóba. Ez azonban a vakond természete miatt meglepően bonyolult feladattá tud válni. Az Agrárszektor megkérdezte a szakembert, melyik az a módszer, amivel a legkönnyebben el lehet riasztani a vakondokat a kertekből.

Durva darázsinvázió jöhet: így védekeznek a csípős kártevők ellen a profik
A darazsak, az egerek és a hangyák valamelyike szinte minden háztartásban előfordult már, sokan ilyenkor különböző házi praktikák bevetésével próbálkoznak, van aki azonban inkább a profikra bízza az irtást. Jelenleg a darazsak elleni védekezés a legaktuálisabb, hiszen most kezdik el keresni azokat a helyeket, ahol biztonsággal meg tudnak telepedni. De melyik kártevőnél, hogyan zajlik az irtás és a védekezés, mire figyelnek a szakemberek, és mennyire jellemző a hazai mezőgazdaságban, hogy kártevőirtót hívnak a gazdák? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az Agrárszektor.

Rendőrségi engedéllyel léptetnék át a határon az erdélyi idénymunkásokat
Különleges rendőrségi engedéllyel próbálják Magyarországra juttatni egyes hazai zöldség- és gyümölcstermelők azokat az erdélyi idénymunkásokat, akikre szükség lenne az idei betakarítási munkálatokhoz. A munkaerőhöz-jutási esélyeket rontja, hogy a szintén munkaerőhiányos Angliában és Németországban a korábbiaknál sokkal csábítóbb bérezést ajánlanak a mezőgazdasági vendégmunkásoknak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31