Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.14. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.14. vasárnap

agrarszektor.hu
Általában több órára kisüt a nap, majd egyre inkább erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.06.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.06.14.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.06.14.) napon.

2020.06.14. vasárnap: Általában több órára kisüt a nap, majd egyre inkább erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen - főként a délutáni, esti órákban - fordulhat elő zápor, zivatar. Néhol megélénkül a szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem éri el térségünket. Ugyanakkor kellemetlen lehet a sok helyütt fülledt levegő. A napos tájakon erős lesz az ultraibolya sugárzás.

A következő napok várható időjárása

2020.06.15. hétfő: Többnyire erősen felhős lesz az ég, legfeljebb délután, délen szakadozhat fel a felhőzet. Több helyen alakul ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. Az északnyugati, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

2020.06.16. kedd: Szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Keleten többfelé, a Dunántúlon helyenként alakul ki eső, zápor, főként keleten és délen zivatar is lehet. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Döntött a bíróság: megvan, kik felelősek a 2017-es európai fipronil-botrányért
Újabb fordulóponthoz ért a fipronil-botrány, amely 2017-ben és 2018-ban rázta meg az Európai Unió baromfi- és tojáságazatát. Arnhemben a holland bíróság kimondta, hogy két vállalkozás felelőssége állapítható meg a tiltott hatóanyagot tartalmazó rovarirtó szer forgalmazását illetően. A panaszosoknak megítélendő kártérítésről a bíróság az ügy egy későbbi szakaszában fog határozni.

Most kell nagyon figyelni a földeken: egymást váltják a károkozók és a kórokozók
A múlt hét folyamán sorozatban érkeztek a váltakozó időjárási frontok. Az előrejelzések az ország szinte minden megyéjére intenzív esőzéseket, jeget és viharos szelet jósoltak, amiből csak kevés helyen volt értelmezhető mennyiségű eső. A viharokból és csapadékból kimaradt tájegységekben továbbra is az aszály az úr. Ami a júniusi átlaghőmérsékletet illeti, még nem érkezett meg a nyár, éjszakánként lehűl a levegő, de erős harmatképződés csak ott van, ahol az utóbbi napokban esett is. A jégveréssel sújtott térségekben a növényeken keletkezett sebzések gyógyításáról mielőbb gondoskodni kell, írta dr. Aponyi Lajos növényvédelmi előrejelzésében.

Pofonegyszerű: így ismerheted fel a gyümölcsfák 4 leggyakoribb betegségét
A kertészek többsége bizony rendesen megrémül, amikor észreveszi, hogy elkezdett sárgulni a gyümölcsfa levele, vagy különböző foltok jelennek meg rajta, esetleg lisztes bevonat fedi őket. Van azonban néhány olyan betegség, amelyet viszonylag könnyen fel lehet ismerni, és ha ezt időben megtesszük, akkor akár azt is megakadályozhatjuk, hogy jelentős károkat tegyenek a növényünkben. Összegyűjtöttük a négy leggyakoribb gombás, illetve baktériumos megbetegedést, valamint azt is megmutatjuk, hogyan lehet védekezni ellenük, és mi a teendő, ha már azonosítottuk a betegséget.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13