Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.05. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.05. péntek

agrarszektor.hu
Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délutántól már szakadozottabb lehet a felhőzet, kora estétől pedig észak felől határozott felhőzetcsökkenés kezdődik, legkorábban az Észak-Dunántúlon - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.03.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.03.05.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.03.05.) napon.

2021.03.05. péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délutántól már szakadozottabb lehet a felhőzet, kora estétől pedig észak felől határozott felhőzetcsökkenés kezdődik, legkorábban az Észak-Dunántúlon. Főként a nap első felében várható több helyen csapadék, amely délutánra, estére egyre inkább az ország déli és középső részeire korlátozódik. Az eső, zápor mellett elsősorban az Északi-középhegységben havas eső, havazás is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérik élénk, főleg az Észak-Dunántúlon erős, a Bakonyban esetleg viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben általában 3 és 8, másutt 8 és 13 fok között várható, az északi tájakon késő délelőttől már hűlni fog a levegő. Késő estére -2, +5 fok közé hűlhet le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Este az északi megyékben, majd pénteken már középen és déli tájainkon is várható eső, ezáltal nedves, síkos útszakaszok. Havas eső, hó északkeleten, 400 m fölötti területeinken fordulhat elő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás: nő a görcskészség, trombózishajlam. Erősödnek az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2021.03.06. szombat: A hidegfront felhőzete hajnalra dél felé elhagyja az országot. Sok napsütésben lesz részünk, de napközben gomolyfelhők képződnek. Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak keleten, északkeleten fordulhat elő egy-egy futó zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet kezdetben helyenként erős lökések kísérik, délután már mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

2021.03.07. vasárnap: Jobbára derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A déli, délnyugati szél napközben helyenként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -10 és -2, délután 5 és 10 fok között valószínű.

Friss híreink:

Állatbarát szobanövények: ezeket válaszd, ha biztonságban akarod tudni kedvenceidet
Habár a szobanövények csodás díszei lehetnek lakásunknak, sokan bele sem gondolnak, hogy rengeteg faj, illetve fajta mérgező lehet házi kedvenceink számára. Akadnak azonban olyanok is szép számmal, amelyek nemcsak lakásunk szépségét növelik, de a kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk mellettük. Összegyűjtöttünk hét olyan beltéri növényt, amelyet bátran beszerezhetsz és hazavihetsz, mert nem jelent veszélyt a kutyák vagy macskák számára.

Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban
A Bayert nagyon sokan mint gyógyszeripari cég ismerik, pedig mostanra a mezőgazdasági divízió számít a legnagyobb üzletágnak a nagyvállalatnál. Az Agrárszektor Kyster Angélával, a Bayer CropScience Country Division vezetőjével, és Szalkai Gáborral a Bayer Hungária Kft. közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőjével beszélgetett a cég legfrissebb technológiai újításairól, a fenntarthatóság, a kutatás-fejlesztés és innováció fontosságáról, de szó volt a vetőmagtermelésről és a különböző növényvédőszer-kivonásokról is.

Robbanásszerű fejlődés jöhet a magyar agráriumban a következő években
A koronavírus-járvány miatt 2021-ben megváltozott időpontban, március 3-6. között és online rendezik meg a 39. AGROmashEXPO-t. A korábbi évektől eltérően idén a teljes kiállítás a virtuális térben fog zajlani, ehhez igazodva Nagy István agrárminiszter is videóüzenetben nyitotta meg a rendezvényt. A tárcavezető értékelte a magyar agrárium tavalyi évét, és kifejtette, mire számíthat az ágazat a következő időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02