Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.01. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.01. csütörtök

agrarszektor.hu
A napsütést gomolyfelhők zavarják, de a Dunántúl fölé vastagabb felhősávok érkeznek - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.07.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.07.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.07.01.) napon.

2021.07.01. csütörtök: A napsütést gomolyfelhők zavarják, de a Dunántúl fölé vastagabb felhősávok érkeznek. Elsősorban északkeleten, keleten záporok, zivatarok alakulnak ki elszórt jelleggel, míg a felhősebb nyugati részeken záporesőre kell számítani. A nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, az északi megyékben olykor erős. A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, keleten a magasabb, nyugaton az alacsonyabb értékekkel.
Késő este 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Az ízületi fájdalmak és reumatikus panaszok fokozódhatnak. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2021.07.02. péntek: Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, emellett fátyolfelhőkre, a délnyugati megyékben és hazánk északkeleti harmadán erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Nyugaton, délnyugaton néhol, hazánk északkeleti felén-harmadán több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős, zivatarban viharos széllökések kísérhetik. A maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Friss híreink:

Veszélyben a magyar kajszi: komoly gondok ütötték fel a fejüket a termesztésben
A kajszibarack hazánk egyik legkedveltebb gyümölcse, nehezen lehetne olyan háztartást találni, ahol nem lapul egy-egy üveg lekvár, konzerv vagy befőtt. Persze, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy igen nagy népszerűségnek örvend a kajszipálinka, de a gyümölcs magában is ízletes, éppen ezért, nem meglepő, hogy nemcsak Magyarországon, hanem világszerte termesztik és kedvelik. Azonban aggodalomra adhat okot, hogy több tényező miatt is jelentős károk keletkeztek idén az ültetvényeken, ez pedig könnyen elképzelhető, hogy a jövőben sem lesz másként. Kérdés, hogy mi lehet a megoldás - ennek járt most utána az Agrárszektor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) segítségével.

Megállíthatatlan az élelmiszerek drágulása - A magyar agrárium jövője a tét
Hiába érkezik rekordösszegű forrás a magyar agráriumba, a hazai állattenyésztők borúsabbak, mint valaha, és félő, hogy sokan vissza fogják mondani pályázataikat, mert nem tudják megvalósítani beruházásaikat - mondta az Agrárszektornak Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, soha nem volt még ilyen durva gabonaár-emelkedés, mint amilyen a mostani, az élelmiszerek eddigi drágulása pedig még csak a kezdet, az egyensúlyi állapot megteremtéséhez ugyanis elengedhetetlen a további árnövekedés. Dr. Gregosits Balázs, a cég kutatás- fejlesztési igazgatója hozzátette, óriási potenciál van ugyanakkor a rovarfehérjékben, amely a takarmánygyártók, és az állattenyésztők helyzetén is sokat javíthatna, a Vitafort egyik kutatás-fejlesztési programjában kifejezetten a takarmány-alapanyagként való hasznosítását vizsgálják.

Őrület, ami a magyar meggyel történik: ehhez jobb lesz hozzászokni
Számos pozitív hatással bír a meggyfogyasztás, és sok más növénnyel ellentétben az idei termés jelentős része nem veszett kárba, így elegendő, jó minőségű meggy juthat a családok asztalára. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lettek volna fennakadások a termesztés során, de még a szélsőséges időjárási körülmények sem tudták tönkre tenni a gazdák munkáját. Ám mindezek ellenére sem eszünk belőle eleget, pedig a lehetőségek adottak. Az azonban tény, hogy évről évre többet kellett érte fizetni és a termésmennyiség is csökken.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31