Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.10. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.10. szerda

agrarszektor.hu
Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet észak felé terjeszkedik tovább, de eközben némileg szakadozottá válik a felhőtakaró, így több-kevesebb napsütésre azért általában mindenütt számítani lehet, leginkább az Alföld déli és keleti tájain - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.11.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.11.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.11.10.) napon.

2021.11.10. szerda: Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet észak felé terjeszkedik tovább, de eközben némileg szakadozottá válik a felhőtakaró, így több-kevesebb napsütésre azért általában mindenütt számítani lehet, leginkább az Alföld déli és keleti tájain. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de Sopron környékén megerősödhet a délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 13 fok között várható, de a tartósan ködös, rétegfelhős területeken csupán 5, 9 fok valószínű.
Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem éri el hazánkat, de a magasban melegedés kezdődik, így a melegfrontra érzékenyeknél fejfájás, álmatlanság felléphet.

A következő napon várható időjárás

2021.11.11. csütörtök: Az éjszaka sokfelé képződő, sűrűsödő és terjeszkedő köd, illetve rétegfelhőzet, helyenként napközben is tartósan megmaradhat. Fátyolfelhők is érkeznek, így az ország nagy részén szűrt napsütés valószínű. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon elvétve előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -4 és +5 fok között alakul. A csúcsérték általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös részeken hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Igazi csodaszer terem a magyar földeken: ez a zöldség rengeteg betegségre gyógyír
A káposzta mára már az egyik legalapvetőbb élelmiszerek közé tartozik világszerte, ez pedig Európában, azon belül Magyarországon sincsen másként. A folyamatos áremelkedések ellenére ezt a zöldséget még mindig elérhető áron vásárolhatjuk meg akár a piacokon, akár az üzletekben. Ráadásul rendkívül jól felhasználható, hiszen köretként, főételként, levesként, desszertként és még savanyúságként is fogyaszthatjuk. Ám a termelők nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a drágulás és a szélsőséges időjárás őket sem kerülte el. Hogy milyenek a kilátások, lapunk egy ócsai káposztatermelő segítségével járt utána.

Portfolio Agrárdíjak 2021: íme, Az év kertészete kategória jelöltjei
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. A díjakat az Agrárszektor 2021 Konferencia december 9-i szakmai programja után, ünnepélyes keretek között adjuk át.

Fillérekért is vehetsz földet ezen a magyar vidéken: már ennyiért is van ajánlat
2009 folyamatosan drágulnak a termőföldek Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján a 2009-től 2020-ig tartó időszakban több mint a háromszorosára nőtt a szántó besorolású termőföldek átlagára, míg a bérleti díjuk több mint 2,5-szörösére emelkedett. A legdurvább áremelkedés a szántók, a gyepek és a gyümölcsösök földforgalmi átlagárában, illetve a szántók, a gyümölcsösök és az erdők átlagos bérleti díjában volt megfigyelhető.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31