Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.04. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.04. szerda

agrarszektor.hu
A fátyolfelhők és a többórás napsütés mellett magasba tornyosuló gomolyfelhők képződnek, amelyekből elsősorban késő délelőttől estig ismét több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.05.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.05.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.05.04.) napon.

2022.05.04. szerda: A fátyolfelhők és a többórás napsütés mellett magasba tornyosuló gomolyfelhők képződnek, amelyekből elsősorban késő délelőttől estig ismét több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében előfordulhatnak erős széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható. Késő estére 12 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a záporok, zivatarok szerepe emelhető ki.

A következő napon várható időjárás

2022.05.05. csütörtök: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A délies szél néhol megélénkül, zivatar környékén pedig erős széllökésekre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 24 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Ijesztő, ami a magyar gabonapiacon zajlik: nincs mese, ehhez jobb lesz hozzászokni
Azt, hogy mennyire drasztikusan mennek fel az árak, jól mutatja, hogy tavaly márciusban például Magyarországon az étkezési búza áfa és szállítási költség nélküli termelői ára tonnánként 71,5 ezer forint volt, ami mintegy 30 százalékos emelkedést jelentett 2020 azonos időszakához képest. A takarmánybúza ára ugyanebben az időszakban 70,9 ezer volt tonnánként, ami 38 százalékkal több, mint 2020-ban, míg a takarmánykukorica tonnánként 66,8 ezer forintba került, 47 százalékkal többe, mint tavaly előtt ugyanekkor. Itt már komoly fejtöréseket okozhatott az áremelés, mit sem sejtve arról, hogy az még csak a kezdet volt. Több mint 2 hónapja háborúra ébredtünk, ami még jobban a földbe döngölte a gabonapiacot, és nem tudni, hogy az elkövetkezendő időben milyen hatással lesz még az ágazatra, hiszen a tavaszi vetésekről egyelőre nincs túl sok információ.

Óriási változás jöhet a földeken: ilyen növények lephetnek el mindent hamarosan
Partnerségi megállapodást kötött az Arable és a Bayer annak érdekében, hogy a szántóföldi körülményekhez tudják igazítani a növények genetikáját. A két vállalat célja, hogy jobban megértsék, a hiperlokális időjárási viszonyok hogyan befolyásolják a vetőmagok teljesítményét, valamint hogy a termesztők számára a vetés helyére szabott, legjobban teljesítő termékeket biztosítsák.

Vezetőváltás a második legnagyobb hazai tejfeldolgozó cég élén
Április 20-tól Pusztai József tölti be a hazai tejpiacon meghatározó székesfehérvári Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Az új vezető Rózsás Mónikát váltotta a cég élén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31