Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.04. csütörtök

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés az ország északkeleti harmadán (Észak-Alföld, Északi-középhegység, Budapest tágabb környezete) valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.06.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.06.04.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.06.04.) napon.

2020.06.04. csütörtök: A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés az ország északkeleti harmadán (Észak-Alföld, Északi-középhegység, Budapest tágabb környezete) valószínű. A Dunától keletre többfelé, másutt helyenként alakul ki zápor, zivatar. Többfelé megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. Emellett zivatarokban is előfordulhat átmenetileg viharos széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között alakul, de északkeleten néhol 19, 21 fok is lehet. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nincs, de a magasban zajló melegedés miatt a melegfronti hatások jelentkezhetnek inkább az arra érzékenyeknél.

A következő napok várható időjárása

2020.06.05. péntek: A néhány órás napsütés mellett többnyire erősen felhős lesz az ég. Sokfelé várható zápor, zivatar, majd eső is. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd délután a Kisalföldön északnyugatira fordul, megerősödik, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között alakul.

2020.06.06. szombat: Éjszaka felszakadozik, csökken a felhőzet, napközben már gomolyfelhős, napos idő lesz. Éjjel még főként keleten, napközben elvétve alakul ki zápor. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 májusában a magyar gazdák több mint 11 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, ugyanakkor 2018 ötödik hónapjához képest közel 13 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a John Deere volt, amelyből 70-et adtak el a hónapban, egy évvel korábban viszont csak 63-at. A népszerűségi listán második a Claas, a harmadik pedig a TGB volt az év ötödik hónapjában, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a New Holland és a Case márkák népszerűsége májusban.

Tejtermelésben sehol sem vagyunk a németekhez képest: itt az uniós lista
Több mint 1,5 millió tonna volt Magyarország tehéntejtermelése 2018-ban, amivel így az Európai Uniós lista középmezőnyének végén foglalhattunk helyet. A rangsor első hat helyezettje mind 10 millió tonna felett termelt 2018-ban, Németországgal az élen, ahol közel 32,5 millió tonna volt az éves tehéntejtermelés.

Ezt a videót látnod kell! Óriási robotszöcskék lehetnek a jövő mezőgazdasági munkásai
“Óriási robotszöcskék" felügyelhetik a jövőben a földeket! A HayBeeSee Ltd. nevű angol cég ugyanis egy olyan robotot alkotott, amely a quadrocopterek rotorjainak és egy zseniálisan újszerű ugró-mechanizmusnak köszönhetően képes nagy gyorsasággal bárhová eljutni a földeken, és több munkát elvégezni, mint bármelyik jelenleg kapható drón. A CropHopper névre keresztelt robot 3 kilorammot nyom, hektáronként 15 euróba (kicsit több mint 5 ezer forintba) kerül a munkavégzése, képes az önálló munkavégzésre, egész szezon alatt alkalmazható és megvan benne a lehetőség, hogy automatikusan elbánjon minden gyomnövénnyel, kár- és kórokozóval.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?