2021. március 7. vasárnap Tamás

Hírek - Növény

Meg vannak számlálva a légi permetezés percei? Az unió tiltaná, Magyarország küzd érte

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetségének (MERÉSZ) elnöke. Az egyezség célja a légi növényvédelem magyarországi fenntartása és fejlesztése, a két szervezet pedig kölcsönös támogatásáról biztosította egymást.
 
 

Magyarországon 66 éve vesznek részt a növényvédelmi munkálatokban a merevszárnyú repülőgépek, és a helikopteres permetezéseknek is több mint 35 éves múltja van - írja a kamara. Ennek azonban lehet, hogy hamarosan vége lesz, az Európai Unió ugyanis környezetvédelmi szempontokra hivatkozva évek óta a repülőgépes növényvédelem megszüntetésére törekszik.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A NAK és a MERÉSZ együttműködési megállapodást írt alá a légi növényvédelem magyarországi fenntartása és fejlesztése érdekében. A két szervezet szerint a magyar mezőgazdaság szerkezete és az ország domborzati és időjárási viszonyai, valamint az időről időre jelentkező rendkívüli növény-egészségügyi helyzet miatt elengedhetetlen a légi növényvédelmi rendszer megléte.

A most aláírt együttműködési megállapodásban a NAK vállalta, hogy információval, és az innovációs és technológiafejlesztési programokban való részvétellel támogatja a MERÉSZ-t, a két szervezet pedig kölcsönösen részt fog venni egymás szakmai programjain. Győrffy Balázs, a NAK elnöke beszélt arról is, hogy Magyarországon a légi növényvédelemnek szigorú, megfelelően szabályozott keretei vannak, ezért szerinte az eljárás a továbbiakban is a termelők rendelkezésére állhat majd.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu