2019. július 19. péntek Emília

Hírek - Növény

Termelők figyelem: változtak a gázolaj jövedéki adó visszatérítés szabályai

Változott az agrár- és erdőgazdasági, illetve halászati termelők gázolaj jövedéki adó visszatérítésének menete. Egyrészt az évek óta használt melléklet helyett újat kell használni és az adóhatóság régiós postázási címei megszűntek és újra a megyei - ma már NAV - kirendeltségekre kell postázni a kérelmeket! – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Ettől az évtől változtak a gázolaj-felhasználással kapcsolatos adó visszatérítés szabályai, pontosabban az ehhez 2011-ben használható mellékletek lettek újak. Az előző években használt mellékletek már nem jók, azaz a falugazdászok nem a korábbi évről megszokott brossurát kell aláíratni, hanem egy új nyomtatványt kell használni!

Másik újdonság, hogy a 2011-ben végzett agrártevékenység során felhasznált gázolaj után kért jövedéki adó visszatérítés igazolásán az azt leigazoló szervezetnél (a megyei kormányhivatal részéről) már 2 aláírás szükséges, a kerületi állat-egészségügyi és élelmiszer ellenőrző hivatal (a mezőgazdasági munka elvégzését igazolja) és a Földművelésügyi Igazgatóság (a megmunkált földterület nagyságát igazolja földhasználati lap alapján) részéről, a 341/2007 XII. 15. Kormányrendelet módosításának értelmében.


Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – ez az új elnevezése a korábbi, vámhatósággal kibővített APEH-nek – ez év elejétől nem regionális, hanem ismét megyei rendszerben dolgozik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gazdálkodóknak küldeményeiket (elektronikus bevallás esetén a számlákat és az igazolást, illetve a papír alapú igénylésnél a nyomtatványt)) nem a régi, regionális postázási címre kell küldeni, hanem a megyei kirendeltségek címeire – olvasható a Magyar Agrárkamra közleményében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu