2019. július 20. szombat Illés

Hírek - Növény

Több pénzt kaptak az EU-tól a magyar gazdák

Az uniós agrárkifizetések csaknem felét csupán három ország – Franciaország, Németországé és Spanyolország – gazdálkodói kapják meg. Magyarországra több pénz jutott 2009-ben az előzőhöz képest – írja a Szabadföld.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

2009-ben a magyar gazdálkodók már 683 millió eurón osztoztak az előző évi 543 millióval szemben - derült ki az Európai Bizottság által közzétett 2009-es pénzügyi adatokból. A legtöbben – a gazdálkodók 42 százaléka – legfeljebb 500 eurónyi támogatáshoz jutottak. 


Ez is jól szemlélteti, hogy milyen jelentős a törpegazdaságok, őstermelők száma az országban. Ugyanakkor 70 gazdaság félmillió eurónál is többre tarthatott igényt, további 340 termelő pedig 200-500 ezer euró között kapott. Összesen 185 ezer gazda, gazdálkodó jutott támogatáshoz Magyarországon.


Uniós szinten összesen 39 milliárd euró támogatást folyósítottak mintegy 8 millió gazdának. A legnagyobb részesedése Franciaországnak (8,2 milliárd euró), Németországnak (5,5 milliárd euró) és Spanyolországnak (5,1 milliárd) volt. Míg Franciaország az uniós össztámogatási keret több mint 20 százalékát kapja meg, addig Magyarország csupán az 1,75 százalékát.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu