Levelet írtak Brüsszelbe a hazai agrárágazati szervezetek

Levelet írtak Brüsszelbe a hazai agrárágazati szervezetek

agrarszektor.hu
Az ukrán gabonaimport miatt több meghatározó hazai agrárágazati szervezet nyílt levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez,hogy haladéktalanul vizsgálják felül az ukrán gabona behozatali tilalmának felfüggesztését, és újra rendeljék el a korlátozást.  

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Támogatják a kormány döntését, hogy nemzeti hatáskörben meghosszabbította és más ukrán termékekre – így a mézre, egyes húsfélékre és a tojásra is – kiterjesztette a behozatali tilalmat, ugyanis az Ukrajnából érkező import nemcsak a gabona- hanem más termékpályákon is súlyos problémákat okozott.                                                    

A nyílt levelet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége,  a Baromfi Termék Tanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége,, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége  és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület írta alá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?