Csúcsra mászott a brazil csirke és az uniós sertés ára

agrarszektor.hu
A Monsantótól vásárolt szójamaggal növeli Argentína a szójabab termelését, miközben Brazíliában a csirkeár, az EU-ban pedig a sertésár döntöget csúcsokat. Lapszemle.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csúcsra mászott a brazil csirkeár az elmúlt két hétben, miután júliusban egyáltalán nem mozdult az ára. A több mint 20 százalékos árnövekedés a legmagasabb, amit valaha regisztráltak, írta az agra-net.com. A farmerok közben az egyre magasabb takarmányárakkal küzdenek Sao Pauloban is, ahol az élő csirke ára 2,35 real/kg volt augusztus 13-án, míg a hónap elején egy kiló élő csirke 1,95 real volt.


A Monsanto genetikailag módosított szójamagjaival növelné a szójababtermelését Argentína, így a héten az argentín kormány jóváhagyta az engedélyezését, írta a Reuters argentín kormányzati forrásokra hivatkozva. Lorenzo Basso mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy minden akadály elhárult a Monsanto Roundup Ready 2 szójamag használata elől, és hétfőn alá is írták az engedélyt.

 

A Monsanto Argentínában is nyomul


Argentína a világ 3. legnagyobb szójabab exportőre, és a legnagyobb szójaolaj és szójahús gyártója. Egyben a világ első számú biodízelexportőre, amit szójaolajból készítenek.A Monsanto mezőgazdasági biotechnológiai vállalat a világ vezető genetikailag módosított vetőmagyártója.


Négyéves csúcson van az uniós sertésár, miközben számos tagállamában csökken a sertésállomány. Azonban ez az árnövekedés még mindig nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozzák a magas takarmányárakat, ami miatt számos sertéstenyésztő mehet csődbe a következő hónapokban, írta a thepigsite.com.


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31