2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Agrárpénzek

Dohánytermelők figyelem! Ez a kérelem már áprilistól beadható

Megjelent a 15/2020. (III. 9.) számú Kincstár Közlemény a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban történő 2020. tárgyévi kötelezettség-megosztásról.
 
 

A vonatkozó szabályok értelmében a dohánytermelő magánszemély legfeljebb három, szintén valamelyik jogosult településen mezőgazdasági tevékenységet folytató együttműködő termelővel megoszthatja az élőmunka ráfordítási kötelezettségét, vagy az élőmunka ráfordítási és az árbevétel teljesítési kötelezettségét - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 2020. tárgyévi kötelezettség-megosztásra vonatkozó kérelmet a dohánytermelőnek és az együttműködő termelő(k)nek együttesen, postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz, kivéve Csongrád megyében, ahol a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához kell az iratokat eljuttatni 2020. április 1. -2020. április 30. között.

Figyelem! A kötelezettség-megosztást tárgyévre vonatkozóan kell bejelenteni, így a 2019. tárgyévre benyújtott nyilatkozatok a 2020. tárgyévre már nem vonatkoznak. A Kincstár honlapján már elérhető a formanyomtatványt és kitöltési útmutatót tartalmazó közlemény.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu