Fontos támogatás határidejét hosszabbították meg: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
Több idejük van beadni a költségtámogatásra vonatkozó kérelmüket a szárítmány-előállítóknak, mivel augusztus 10-én megjelent a 20/2019. (V. 27.) AM rendelet módosítása. A változások eredményeként két héttel meghosszabbodik a kérelembeadás, így augusztus 30-ig van lehetőség a Magyar Államkincstár felületén rögzíteni a kérelmeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A jogszabály a kisebb termelők számára kedvezően módosította az elvárt hőenergia mennyiség alsó küszöbértékét, ennek révén már 10 ezer kWh felhasznált hőenergia mennyiség után igényelhető ez a támogatás - írja közleményében az Agrárminisztérium. Fontos változás, hogy az engedélyköteles élelmiszer előállítási tevékenységet végző ügyfelek (2008. évi XLVI. törvény alapján) is jogosulttá válnak a támogatásra, így kérnek minden érintett termelőt, hogy mindenképpen adja a be kérelmét, mivel a jogszabály módosítása jelenleg zajlik és a folyamatban lévő eljárásokra, azaz a beadott kérelmekre is vonatkozni fog.

A jogszabálymódosítás során lehetővé válik, hogy a kamarai meghatalmazottak útján is be lehet nyújtani a kérelmeket mind a szárítmány előállításra, mind a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzésére vonatkozó támogatás esetében.

Ugyancsak egy friss jogszabályváltozásnak köszönthető, hogy a baromfi- és sertéságazati piaci szereplők foglalkoztatási célú támogatásának fajlagos összege foglalkoztatottként 500 ezer forintra emelkedett. Ennek következtében a baromfi- és sertésfeldolgozással és kapcsolódó tevékenységgel is rendelkező állattartó üzemek mintegy 2,3 milliárd forint támogatásra lesznek jogosultak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31