2020. július 8. szerda Ellák

Hírek - Agrárpénzek

Gazdák figyelem! Néhány nap múlva lejár egy fontos határidő

Hamarosan, június 30-án zárul az Agrárcenzus, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírásának első szakasza, akkor jár le az online kitöltés határideje - hívja fel a figyelmet a statisztikai hivatal.
 
 

Hangsúlyozzák, az online kitöltési szakasz kiemelkedően fontos ahhoz, hogy a KSH minél pontosabb és szélesebb körű adatokat tudjon közzétenni az agrárium jellemzőiről. Az adatokból nyert mezőgazdasági "térkép" a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolja, ezért a válaszadás a mezőgazdaságban dolgozóknak is kiemelt érdeke.

A cenzusból kinyert adatok sokrétű elemzést tesznek lehetővé. Ennek szemléltetésére a Központi Statisztikai Hivatal új, interaktív felületet hozott létre, amelyen könnyen értelmezhetően mutatja be az előző, 2016. évi gazdaságszerkezeti összeírás eredményeit. A felületen lehetséges például az információkat régiónként, vagy például a gazdaságot irányító életkora alapján, vagy akár a gazdaságtípusra vonatkozó adatok szerint is szűrni - írják a közleményben.

Ismertetik, hogy a magyarországi agráriumra vonatkozó interaktív grafikonkészletből megtudható többek között, hogy a gazdaságok irányítóinak, több mint fele, 58 százaléka 40 és 64 év közötti, a 40 évesnél fiatalabb gazdaságot irányítók aránya a szarvasmarha- és a juhtartással foglalkozó gazdaságok esetében a legmagasabb, a 40 évesnél fiatalabb gazdák és a nagyobb gazdaságok vidékfejlesztési programokban való részvételi aránya magasabb az átlagosnál, a legtöbb sertést a Dél-Alföld régióban tartották, míg a tyúkállomány az Észak-Alföld régióban volt a legmagasabb.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu