Gazdák figyelem! Néhány nap múlva lejár egy fontos határidő

Gazdák figyelem! Néhány nap múlva lejár egy fontos határidő

MTI
Hamarosan, június 30-án zárul az Agrárcenzus, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírásának első szakasza, akkor jár le az online kitöltés határideje - hívja fel a figyelmet a statisztikai hivatal.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hangsúlyozzák, az online kitöltési szakasz kiemelkedően fontos ahhoz, hogy a KSH minél pontosabb és szélesebb körű adatokat tudjon közzétenni az agrárium jellemzőiről. Az adatokból nyert mezőgazdasági "térkép" a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolja, ezért a válaszadás a mezőgazdaságban dolgozóknak is kiemelt érdeke.

A cenzusból kinyert adatok sokrétű elemzést tesznek lehetővé. Ennek szemléltetésére a Központi Statisztikai Hivatal új, interaktív felületet hozott létre, amelyen könnyen értelmezhetően mutatja be az előző, 2016. évi gazdaságszerkezeti összeírás eredményeit. A felületen lehetséges például az információkat régiónként, vagy például a gazdaságot irányító életkora alapján, vagy akár a gazdaságtípusra vonatkozó adatok szerint is szűrni - írják a közleményben.

Ismertetik, hogy a magyarországi agráriumra vonatkozó interaktív grafikonkészletből megtudható többek között, hogy a gazdaságok irányítóinak, több mint fele, 58 százaléka 40 és 64 év közötti, a 40 évesnél fiatalabb gazdaságot irányítók aránya a szarvasmarha- és a juhtartással foglalkozó gazdaságok esetében a legmagasabb, a 40 évesnél fiatalabb gazdák és a nagyobb gazdaságok vidékfejlesztési programokban való részvételi aránya magasabb az átlagosnál, a legtöbb sertést a Dél-Alföld régióban tartották, míg a tyúkállomány az Észak-Alföld régióban volt a legmagasabb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02